REKLAMI GEÇ

Fetih’ten Mekkelilerin haberi yok!

Fetih’ten Mekkelilerin haberi yok!

Gazeteci İsmail Saymaz “Mekke’nin Fethi kutlamaları” ile ilgili bir tweet attı, yanıt çok uzaklardan, üstelik de tanıdık birinden geldi. Umre için kutsal topraklara giden Denizlihaber.com yazarı Emrah Varol, İsmail Saymaz’ın “Anladığım kadarıyla Mekke’nin fethi Mekke’de kutlanmıyor. Galiba Sadece bizde kutlanıyor” tweetine, “Abi şu anda Mekke’deyim buradakilerin haberi bile yok böyle bir kutlamadan” yazdı. Bu tweet sonrası yorum yağmuru başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2019 Salı, 17:10

Sivri dili ve muhalif kimliği ile tanınan Gazeteci İsmail Saymaz, Kutlu Doğum Haftası ve Mekke’nin Fethi özelinde sosyal medyada paylaşımlar yaptı. İlk tweetinde “Bizim İslamcılar Kutlu Doğum Haftası’nı hicri takvime, Mekke’nin Fethi’ni miladi takvime göre kutluyor. Yılbaşına alternatif olsun diye Mekke’nin Fethi 31 Aralık’a sabitlenmiş. Daha da komiği Mekke’nin Fethi, Miladi takvime göre 11 ocak. Baştan Sona fıkra gibi” yazan İsmail Saymaz, bundan yaklaşık bir saat sonra da “Anladığım kadarıyla Mekke’nin fethi Mekke’de kutlanmıyor. Galiba sadece bizde kutlanıyor” yorumu ekledi.

ÇOK UZAKLARDAN, ÜSTELİK TANIDIK BİRİNDEN YANIT GELDİ
İsmail Saymaz’ın Mekke’nin fethi ile ilgili yorumlarına çok uzaklardan, üstelik de tanıdık bir isimden yanıt geldi. Umre için kutsal topraklara giden Denizlihaber.com yazarı Emrah Varol, İsmail Saymaz’ın tespitlerini doğrulayan bir yanıt verdi.

Saymaz’ın tweetinin altına Mekke’den bir fotoğrafı ile birlikte “Abi şu anda Mekke’deyim. Buradakilerin haberi bile yok böyle bir kutlamadan. Ne dua edildi bununla ilgili, ne de herhangi bir şey yapıldı” yazan Emrah Varol, Mekke’nin fethi kutlamalarının sadece Türkiye’ye özgü olduğunu gösterdi.

SAYMAZ’DAN BİR PAYLAŞIM DAHA GELDİ
Emrah Varol’un anlık Mekke paylaşımına yeniden yorum yapan İsmail Saymaz, “An itibariyle Mekke. Hacı arkadaşımız Emrah, Mekke’nin fethinden Mekkelilerin haberi olmadığını söylüyor” yazdı.

YORUM YAĞMURU BAŞLADI
Denizlihaber.com yazarı Emrah Varol ile Gazeteci İsmail Saymaz arasında başlayan paylaşım zincirine kısa süre içinde çok sayıda sosyal medya kullanıcıları da katıldı. Bir kullanıcı “Dur şimdi dış güçlerin oyunu derler” diye yazdı, bir başka kullanıcı “Mekke’de her zaman Mekkeliler vardı zaten. İşgali yok ki fethi olsun” yorumu ekledi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı da “Böyle bir kutlama yok zaten. Bizim ülkede uydurulur ve inandırılır. Araştırınca gerçeği görürsün” diyerek yazılanlara destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı