REKLAMI GEÇ

Gönüller bir oldu

Gönüller bir oldu

İzmir’de 1 milyonun üzerinde yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi, renkli görüntülere sahne oldu. Özel otomobillerin dışında 49 otobüsle İzmir’e akın eden yüzlerce Denizlili’nin yanı sıra birçok kent sakini de, ellerinde bayrakları ile ekranları başında mitinge destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2007 Pazar, 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ile başlayan Cumhuriyet mitingleri aynı coşku ve heyecanla devam ediyor. Ankara Tandoğan, İstanbul Çağlayan ve Manisa meydanlarını dolduran yüzbinler bukez İzmir Gündoğdu meydanından dünyaya seslendi. Ellerinde bayraklar, atatürk ve Zübeyde Hanım posterleriyle Ege’nin dört bir yanından İzmir’e akın eden yüzbinler, anneler gününü de unutmayarak üzerinde Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın resminin bulunduğu “Anamızı da aldık geldik” pankartlarıyla boy gösterdi.

Mitinge katılan yüzbinler, birleşme konusunda beklenilen adımları atmayan sosyal demokrat partilerin yöneticilerine de aba altından sopa gösterdi. “Yıa birleşin, ya da yok olun” slogonlarının bolca atıldığı Gündoğdu Meydanı’nda olmalarına karşın sık sık Deniz Baykal ve Zeki Sezer’in birleşme konusundaki ağır kanlılıkları da protesto edildi.

Zülfü Livaneli, Edip akbayram, Bulutsuz Özlemi gibi sanatçıların da şarkılarıyla destek verdiği mitinge denizden yatları, feribotları, tekne ve kayıklarıyla destek veren denizciler de görülmeye değer bir manzara oluşturdu.

Saat 09.00’da başlayan Cumhuriyet Mitingi’ne Denizli’den 49 otobüs dolusu insanın yanı sıra birçok Denizlili özel otomobilleri ve minibüslerle İzmir’e giderek destek verdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8, Demokratik Sol Parti’nin 7, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 3, TMMOB’un 8 ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 20 otobüs kaldırdığı İzmir mitingi için bir çok turizm firması da sabah saatlerinde 13 ek sefer koydu.

Mitinge bir şekilde katılamayan Denizlililer, İzmir’de bir araya gelen yüzbinlere ekranları başında destek verdi. Denizli’de de birçok ev Türk bayraklarıyla donatıldı. Ekranları başındaki Denizlililer ellerinde bayraklarıyla mitingten yapılan canlı yayınları pür dikkat izledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı