REKLAMI GEÇ

Hemşirelerden konser

Hemşirelerden konser

Denizli Devlet Hastanesi, Hemşireler Haftası’na renkli bir başlangıç yaptı. Çoğunluğunu hemşirelerin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküleri meslektaşları için seslendirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

DDH Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, başhekim yardımcıları, hastane çalışanları ve birçok davetli katıldı. Duran Peköz’ün yönettiği Türk Halk Müziği Konseri’ne, Abidin Yörük kabak kemane, Ali Can Okkaya kaval, Selahattin Serin ve Yener Çalık bağlama, Dr. Serdar Derman ritim sazıyla eşlik etti.

Birbirinden güzel türküleri hemşireler için seslendiren koro üyeleri, ayrıca solo türkülerle hünerlerini sergilediler. Çocuk Gelişim Uzmanı Dilek Arı, “Söyleyemedim”, Nezahat Candoğan “Bağışla sevdiğim hakkı seversen”, Başhemşire Yardımcısı Mukaddes Sarıca “Kütahya’nın Pınarları”, Anastezi Teknisyeni Nebahat Armutçuk “Şad olup gülmedim”, Sağlık Memuru Osman Şimşek “Irmağın geceleri” adlı türkülerini seslendirirken, Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canuralda, “Oy tabip” adlı türküye, koro üyeleri ile birlikte eşlik etti.

Koro üyelerinin konuğu olarak gelen, Denizli Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sami Alaşık, Özay Gönlüm’ün “Torundan nineye mektup” şiiri ile“Mendil verem mi” türküsünü okudu. Salonu tıkım tıklım dolduran dinleyiciler, Özay Gönlüm anısına söylenen türküleri ayakta alkışladı.

Konser sonrasında koro adına Şef Duran Peköz’e teşekkür plaketi ve hediye takdim eden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, koro üyelerine övgüler yağdırdı. Canural, ayrıca hastanelerin kalbi olarak nitelendirdiği hemşirelerin “Hemşireler Haftası”nı kutladı. Canural, “Hastanelerde vazgeçilmez çalışanlar vardır. Hekimler hastanedeki işlerin yürümesini sağlayan lokomotif görevindedir ve hastanenin beynidirler. Ancak hastanelerin 24 saat ritmik olarak çalışmasını sağlayan, sevginin ve şefkatin sembolü olan bir de kalp vardır. İşte hemşirelerimiz ve ebelerimiz de hastanelerimizin kalbidir. Onlar olmazsa biz de yokuz.Tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum. Bu güzel günde bize muhteşem bir müzik ziyafeti verdikleri için teşekkür ediyorum. Bizim koromuzun TRT Korosu’ndan hiçbir farkı yok. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı