REKLAMI GEÇ

Motosiklet sürücüleri: O yol ve köprü girişi tuzak gibi

Motosiklet sürücüleri: O yol ve köprü girişi tuzak gibi

Motosiklet tutkunlarının gezileri sırasında yoğun kullandıkları güzergahlardan birisi olan Muğla-Marmaris karayolu ve Sedir Adası mevkisindeki köprü, güzel başlayan turların sıkça üzücü haberlerle sonuçlanmasına neden oluyor. Son olarak Denizlili Çokak çiftinin kaza geçirdiği bu köprüyle ilgili motosiklet sürücüleri, “O yol ve köprü girişi tuzak gibi” ifadesini kullanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2016 Cumartesi, 10:09

Diş Hekimi Hakan Çokak ve eşi Denizli Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak, güzel bir hafta sonu için plan yapıp, motosikletle yola koyuldular. Güzergahları Muğla-Marmaris karayoluydu. Hava motosiklet gezisi için uygun, her şey çok güzel gidiyordu. Ta ki, trafikte “kara nokta” olarak tabir edilen o köprüye gelinceye kadar.

denizli-marmaris-koprusu-yasanan-kazalarla-ilgili-yorum-1

Hakan Çokak’ın kullandığı 35 JA 3774 plakalı motosiklet, Sedir Adası mevkisindeki köprünün korkuluklarına çarptı. Kazada, korkuluklar Nursen Çokak’ın kolunu omuzundan jilet gibi kesmiş, 2 çocuk annesi genç kadın olay yerinde hayatını kaybederken, Hakan Çokak yaralanmıştı.

O DA AYNI YERE ÇARPTI
Denizli’yi üzüntüye boğan bu kazadan sonra, yolu o köprüden geçen ve daha önce aynı noktada kaza yapan motosiklet tutkunu Bayram Yalçıntaş ile konuştuk. “Ben de aynı yere çarpmıştım” diyen Yalçıntaş, kendisinden önce çarpan bir motosiklet sürücüsünün ağır yaralandığını, daha sonra çarpan bir başka motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiğini, kendisinin ise kazayı sol el ve sol ayağında kırıklarla atlattığını ve 2 hafta hastanede yattığını söyledi.

“VİRAJLAR VE TERS EĞİM KAZA NEDENİ” İDDİASI
Sedir Adası girişindeki köprüde sıkça kazaların meydana geldiğini anlatan Yalçıntaş, “Köprü öncesi çok sayıda viraj var. Bu virajların sonuncusundan döndüğünüz anda karşınıza köprü çıkıyor. Köprüye girerken de bir eğim var ve burası motosiklet sürücüleri için tuzak gibi. O eğimde kontrolü kaybettiğinizde de korkuluklara çarpıyorsunuz. Buradaki kazalarla ilgili çok sayıda şikayet yapıldı. Ancak şu ana kadar bir düzenleme yapılmış değil. Yeni kazaların ve can kayıplarının olmaması için bu yolda acilen düzenleme yapılmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı