REKLAMI GEÇ

PAÜ çocuk istismarını masaya yatırdı

PAÜ çocuk istismarını masaya yatırdı

Pamukkale Üniversitesi son dönemlerde hızla artan ve Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen çocuk istismarını masaya yatırdı. Uzmanlar, konunun psikolojik ve hukuki boyutlarını ele aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2018 Perşembe, 10:25

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu panel çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan üstlendi.

‘Çocuk İhmali ve İstismarı’ konusunda psikolojik açıdan ve hukuki olarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansın konuşmacıları ise Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Özgüngör, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, Avukat Burcu Aybey oldu.

Panel ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan, son günlerde çocuk istismarı vakalarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Meclisimiz de özel bir komisyon oluşturularak bu konudaki çalışmalarını başlattı. Bizler de burada bilimsel anlamda ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla, böyle bir buluşmayı hazırladık” dedi.

Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, çocuk ihmali ve istismarının tanımı, boyutları ve psikolojik etkileri, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Özgüngör çocuk ihmali ve istismarının dünyada ve ülkemizdeki durumu, Avukat Burcu Aybey ise çocuk ihmali ve istismarının hukuki boyutu üzerine sunumlar yaptı.

Konuklar tarafından yapılan sunumların ardından, konuklar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 22 Şubat 2018, 10:56

Üniversitenin kendi iç bünyesinde bu çalışmaları yapması güzel ama sahadada okullardaki rehber öğretmenler işin merkez noktasında ancak panel için okullara ne yazık ki davet gelmedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı