REKLAMI GEÇ

Spastik engellilere kardeş aile kampanyası

Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu, başlattığı kampanya ile okulda bulunan 20 spastik engelli öğrenciye kardeş aile buldu. Yapılan uygulama ile birlikte 20 spastik engelli öğrencinin kardeş ailesi oldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2007 Salı, 01:00

Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu, Özürlüler Haftası’nda yen bir kampanya başlattı. Spastik engelliler için özel bir sınıf hazırlayan ve okul içerisinde özürlüler için tüm imkanları sağlayan okul, şimdi de her özürlü için kardeş aile uygulaması başlattı. Okulda bulunan toplam 20 spastik engelli öğrenciye, kardeş aile bulan okul, düzenlediği törenle spastik engelliler ile kardeş ailelerini buluşturdu. Düzenlenen tören ile kardeş aileleriyle tanışan spastik engelli öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Yapılan çalışmanın hem spastik engelli öğrencileri hem de ailelerini rahatlatacağını belirten Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Nail Oğuz, “Dünya Özürlüler Haftası’nda engelli öğrencilerimize en güzel hediyedir bu. Başlattığımız kampanya ile birlikte sınıfımızda bulunan spastik engelli öğrencilerimizi, normal öğrencilerimiz ve aileleri ile kardeş aile olarak eşleştirdik. Bugün düzenlenen tören ile de birbirlerini tanıdılar ve birbirlerine hediyeler verdiler. Bundan sonra engelli öğrencilerimiz ile kardeş aileleri arasından manen bir destek imkanı sağlanmış oldu. Bu kampanyamıza destek veren tüm ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Spastik engelli öğrenciler ise böyle bir kampanya düzenlendiği için çok mutlu olduklarını söylediler. Kardeş aile kampanyası çerçevesinde eşleşen engelli öğrencilerin aileleri ise artık yaşanan sorunların ortak yollarla aşılacağını ve birbirlerine destek olacaklarını söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı