REKLAMI GEÇ

TOPRAĞIN BOL OLSUN

Denizli’nin tek yürek olup son yolculuğuna uğurladığı şehit Piyade Çavuş Bayram Güzel’in cenazesinde, gözyaşı, hüzün ve öfke aynı anda yaşandı. Yüzlerce subay ve astsubayın da katıldığı törende Şehit Piyade Çavuş Bayram Güzel’in ailesinin feryatları yürekleri dağladı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2007 Salı, 00:00

Hafta sonu meydana gelen saldırılarda şehit düşen 15 askerimiz, memleketlerinde törenlerle toprağa verildi. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen cenaze törenlerine on binlerce vatandaşımız akın etti.

Saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Bayram Güzel’in memleketi Denizli’de de manzara aynıydı.

Yeni Cami’de düzenlenen cenaze töreninde, şehit Bayram Güzel’in yakınları yalnız bırakılmadı. Devlet ve askeri erkanın yanı sıra binlerce vatandaşın da, ellerinde Türk bayrakları ve terörü kınayan yazıların bulunduğu pankartlarla katıldığı cenaze töreninde gözyaşı sel olup akarken, Güzel’in annesi ve kardeşlerinin feryatları yürekleri dağladı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Ailesi acılar içinde

Anne Ayşe Güzel’in yakınları yardımıyla ayakta durduğu gözlenirken, acılı anne zaman zaman fenalaşarak baygınlık geçirdi. Vali Hasan Canpolat ve Tuğ General Ergüder Toptaş’ın arasında namaza duran baba Nevzat Güzel’in de güçlükle ayakta duruyordu.

Şehit Bayram Güzel’in ağabeyi Mehmet annmesi Ayşe ve küçük kardeşi Muhammet’i “Ağlama anne, ağlama kardeşim bugün bayram, O bizim için değil, vatan için canını verdi” sözleriyle teselli etmeye çalışması ve abla Fatma Güzel’in “Gitme Bayram’ım, bizi bırakıp gitme” diyerek bayrağa sarılmış kardeşinin tabutu arkasından döktüğü göz yaşı duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Kısa süreli arbede yaşandı

Yeni Cami’nin bulunduğu Delikliçınar Meydanı’nı hınca hınç dolduran kalabalık  cenaze sonrası sloganlar da attı. “Kahrolsun PKK, PKK Mecliste, Katil Amerika” ve benzeri sloganlarıyla teröre öfke kusan yaklaşık 500 kişilik bir grup ile güvenlik kordonu oluşturan polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kordonu geçip, korteje katılmak isteyen kalabalığa bir süre sonra izin verildi.

Asker mesaj verdi

Şehit Bayram Güzel’in Denizli’deki cenaze töreninde 11 Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli yüzlerce subay ve astsubay da hazır bulundu. Cenaze namazında, şehidin yakınları ile birlik saf tutan askerler ve TSK’nın üst düzey komutanlıklarının gönderdiği çelenkler, ordunun teröre karşı kararlı duruşu adına mesaj verir nitelikteydi.

Alkışlarla uğurlandı

Cenaze Namazı’nın ardından Atatürk Caddesi boyunca düzenlenen kortejde, genci yaşlısı, kadını erkeği çok sayıda Denizlili, Şehit Piyade Çavuş Bayram Güzel’i son yolculuğuna alkışlarla uğurladı. Töreni izleyen kalabalıktaki birçok vatandaşımızın göz yaşlarını tumadığı gözlenirken kortejin düzenlendiği Atatürk Caddesi boyuncaki tüm evlerin balkon ve camlarına Türk bayraklarının asıldığı gözlendi. Şehidin cenazesi törenin ardından memleketi Kutluca Köyü mezarlığında yine göz yaşları arasında toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı