REKLAMI GEÇ

Yardıma muhtaçlara umut ışığı

Polis Evi’nde düzenlenen İl Sosyal Hizmetler Kurulu’nun ilk toplantısında projeleri hazırlanmış iki toplum merkezi ile bir özürlü rehabilitasyon merkezinin protokolü imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Sosyal hizmetler konusunda köklü adımlar atmak adına Denizli Polis Evi’nde düzenlenen 1. İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplantısı, yıllardır projelerini hayata geçirmek için çaba harcayan birçok sivil toplum örgütünü ve yerel yöneticileri bir araya getirdi. İlk olarak sosyal hizmetlerin önemini anlatan kısa bir film gösteriminin ardından SHÇEK İl Müdürü Ahmet Altın, toplantının önemine değindi.

Altın, konuşmasında, “Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar sonucu 158 çocuk evlat edindirildi, 67 tane de sırada bekliyor. Koruyucu aile hizmetlerinden 21 çocuk yararlandı. Koruyucu aile olmayı kabul edenlere her ay asgari ücret tutarında para yardımı ve sağlık, eğitim, kırtasiye yardımı yapıyoruz. Şimdiye kadar 260 özürlü yakınına aylık bakım ücreti ödendi. Yıl sonunda sayının 1000’e ulaşmasını umuyoruz. Bu konuda müdürlüğe bağlı 9 kamu kuruluşu var. Ayrıca bunun dışında yardıma muhtaç kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız var. Şimdiye kadar kadın bakım evinde 248 kadına hizmet verildi.. Bu da bizim açımızdan büyük bir başarı. Bir diğer sorunumuz da, Denizli’nin göç alan bir il olmasından dolayı hızla gecekondulaşmasıdır. Bunun giderilebilmesi için Karşıyaka ve Meska Mahalleleri’nde sosyal hizmet ve bakım merkezleri açılacaktır” dedi.

“Kanun ve Sınırları Zorluyoruz”

Ahmet Altın’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Nihat Zeybekci de, sosyal hizmet eksikliklerinin toplumun kanayan bir yarası olduğuna dikkat çekerken, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Zeybekci, “Bizim tarihimizde ve kültürümüzde sosyal hizmetler hep var olmuştur. Bu, ülkemiz için bir prestij göstergesidir. Vakıflar ve yerel yönetimler sosyal hizmetlerin en büyük destekçisidir. Sosyal hizmetler konusunda, devlete ve millete güven duymazsak, bugün bazı illerde görüldüğü gibi olumsuz görüntülere yol açabiliriz. Şu anda valimizle birlikte, sınırları ve kanunları zorluyoruz. Biz, 2 trilyonluk yatırım yaptık. Ama isteseydik yapmazdık. Bu parayı seçilmek için ya da partimiz için kullanabilirdik. Ama biz, en doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. Sosyal hizmetlerin daha verimli çalışabilmesi için özürlü derneklerinin bir araya toplanmasını istiyoruz. Eğer bir araya gelirlerse onlara hayal bile edemedikleri yardımları yapmaya hazırız. Biz milletin vicdanının rahatsız olduğu en önemli faktörlerden biri olarak yaşlılarımızı, özürlülerimizi ve sahipsiz çocuklarımızı görüyoruz. Belediyemizin bütün imkânlarıyla Valiliğimizle birlikte elimizden geldiğince bu sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı yaklaşımda olacağız.

“Yerel Yönetimler Sahip Çıkmalı”

Vali Hasan Canpolat da yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin sosyal hizmetlerdeki önemine değindi. Canpolat, “Türkiye Cumhuriyeti, sosyal hizmeti Anayasa ile güvence altına alan sosyal bir devlettir. Şunu unutmamak gerekir ki; sosyal hizmetler fedakârlık isteyen alanlardır. Devletin sorumluluğun büyük olduğu kadar yerel yönetimlerin sorumluluğu da büyüktür. Yerel yönetimimiz, bu konuda azımsanmayacak kadar ciddi işlere imza attı. Ayrıca yerel yönetimlerin dışında, hayırseverlerin ve sivil toplum örgütlerinin katkısı da çok önemlidir. Ne yazık ki; sadece kanunda yazılanları yerine getirmek sorunları çözmüyor. Elbirliğiyle toplumun her kesimine destek olmalıyız. Tüm toplum sağlığı merkezlerinde, sosyal hizmet birimleri oluşturmalıyız. Eğer bunu başarabilirsek, açılan merkezlere yeni personel de sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Sosyal Hizmetlerin Geliştirilmesi Stratejik Planı ve Denizli 2007–2009 Eylem Planı Çerçevesinde Yürütülecek Faaliyet ve Projeler kapsamında belirlenen hedefler katılımcılara tanıtıldı. Kurulun belirlediği amaçlar, hazırlanan kısa film gösterisiyle izleyenlere sunuldu.

Tanıtımın ardından geçilen imza töreninde ilk olarak, Vali Canpolat, Nihat Zeybekci ve Ahmet Altın’ın katılımıyla, Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile Valilik, Denizli Belediye Başkanlığı arasında, Karşıyaka ve Meska Toplum Merkezleri’nin açılması, yürütülmesi Protokolü imzalandı.

Daha sonra ise Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici’nin de katılımıyla, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi’nde, zihinsel ve bedensel engellilere yönelik beceri kazandırma ve meslek edindirme kursları ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi protokolü imzaya sunuldu. İmzaların ardından toplantıya katılanların sorularını yanıtlayan Vali Canpolat, projelerin bir an önce bitirileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı