REKLAMI GEÇ

BİR TALEBİMİZ VAR

13 Ekim 2017 Cuma

Kenan Sofuoğlu ile övünmesini biliriz, ama bir yenisini yetiştirmek için hiçbir şey yapmayız. Öncelikle Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Muhammet Subaşıoğlu’nu tebrik ediyorum. Çünkü o, hiçbir şey yapmayanlardan değil.

Merkezefendi Belediyemiz Göveçlik’te (Offroad) Türkçesi Yol dışı yarış pisti yaptı. Ve ayrıca yılda bir kere arazi araçlarının yarıştığı şenlik ve yarış düzenliyor. Mutlaka eksiklikler vardır ama bu konu artık sıfırın üstünde bir değere sahip ve gelişip gideceği bir yol var. Nedir bu konu peki? Gençlere olanak verilerek, motor sporlarında gelişmeleri. Şöyle bir düşünelim; yarış motoru (supersport) kullanıcıları için trafiğin aktığı yollar pist, direksiyon başına hızlı ve öfkeli filmini izleyip geçen değerli gençlerimiz için her yer pist gibi. Yani, yarış sokakta, maşallah her yanımızda.

Hem kendilerinin hem de karşıdan, arkadan gelen, durumdan bihaber insanların hayatları tehlikede. Müdahale edecek ekip uzakta. Şartlar uygun değil. Profesyonellik derseniz hak getire. Yahu ölürsün kardeşim dendiğinde; “akacak kan damar da durmaz abi!” şeklinde cevaplayan çılgın bir bilinç. Yani bomba gibi, patlamaya hazır bir durum. Şimdi bir soru sormanın tam zamanı. Biz niye bu dinamik güç ile bomba yapmak yerine faydalanmayı seçmiyoruz?

O zaman kendimize ve yöneticilerimize soralım? Olanakları var mı? Özenmeleri gereken doğru ikonları oluşturduk mu? Aileleri olarak onlara bu işlerin filmlerden değil, eğitim ve çok çalışma ile başarılabileceği mesajlarını verebildik mi?

Şu anda bildiğim kadarı ile ilimizde Go-Kart pisti bile yok. Peki, biliyor musunuz? Gokart, fomula pilotu olmanın ilk adımıdır.

Hep beraber hayal kuralım güvenlikli doğru standartlarda çalışan bir tesiste, çocuğumuz 7-8 yaşlarında gokart aracının direksiyonuna geçmiş. Eğitimcileri başlarında, bu işi öğrenip yarışmaya ufaktan ufaktan başlamışlar. Nasıl olur?

1).Yetenekleri gelişir, iyi bir şoför olur.
2). Yarışın pistlere ait bir şey olduğunu öğrenir, bilir.
3). Belki bir gün dünyaca meşhur bir Formula pilotu olur.

Bu arada beyler trafikte hanımlardan iyi olduğumuzu iddia ediyor olmamızın sebebinin; bayanlara göre, çok daha erken yaşta direksiyon başına geçmemiz olduğunu da hatırlatayım. Yani farklı bir özel yeteneğimiz ne yazık ki yok!

Şimdi gelelim ilimizi yöneten büyüklerimizden ben ve benim gibi düşünenlerin ortak talebine.

Gençlerin ve yarış severlerin gerek motosikletlerle gerek arabalarla yarışabileceği güvenli, acil müdahale ve eğitim olanakları olan bir motor sporları yarış pisti. İnanın bu olanağı Denizli halkına sunmak, bir sosyal tesis yapmak değil, hayat kurtarmak anlamına gelir…

Eh, şöyle yılda bir iki yarış da izlesek fena olmaz hani!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı