REKLAMI GEÇ

ORTA BİR TRAFİK İŞARETİ VAR UZAKTA

23 Şubat 2018 Cuma

Orda bir trafik işareti var uzakta
Görmesek de bakmasak da
O trafik işareti bizimdir…

Şarkıyı hatırladınız değil mi? Benim trafik işaretleri hakkında yazmam söz konusu olunca birden bu şarkı ile mevzu kafam da dönmeye başladı.

Hepimizin cebinde 5,10, 20 hatta 30 yıllık ehliyetler var. Samimi bir şekilde kendime soruyorum sizin adınıza. En son ne zaman açıp da bu trafik işareti neydi diye baktım? Yine samimi bir şekilde cevap veriyorum. Bakmadım.

Sağ olsun bizim eğitim sever ve hatta eğitim delisi kulübümüz Ultra Riders Serbest Sürücüler ile Güven Sürücü Kursu ortak bir çalışma yaparak trafik işaretleri hakkında bir eğitim düzenlemişler. Eğitim sayesinde bilgilerimizi şöyle bir tazelediler ama genel anlamda sıkıntı büyük arkadaşlar.

Her gün aracımızla bir yerlere gidiyoruz. Belki yüzlerce trafik işaretinin önünde geçiyoruz. Kaçımız kafayı kaldırıp bakıyor?

Valla ben trafik lambalarına bile, zaman zaman uyulmadığını gözlemlediğim için; trafik akışı içeresinde diğer levhalara bakıldığını hiç düşünmüyorum.

Peki, bu tabelalar ne işe yarıyor?

Yol kenarlarına silahşor bazı insanların hedefi olarak işe yarayabiliyor.

Bazı ilanların ve reklamların pervasızca yapıştırılmasına yarayabiliyor.

Bu hizmeti veren levhalar; çilekeş zavallı trafik levhaları. İşin aslı ve amacının az önceki espri ile tabi ki alakası bile yok.

Okuduğum bir yazı da “trafik levhalarının amacı; trafiğin akışını sağlamak” “İnsanların can güvenliğini korumak” cümleleri ile açıklanırken sonrasında da “trafik kazalarının ana nedeni ise sürücü ve yayaların trafik işareti ve lambalarını dikkate almamasıdır” diye üstüne basa basa belirtmiş.

Şimdi bu söylemlerden birkaç kelimeyi cımbızlayalım.

“Can güvenliğiniz için trafik levhalarını dikkate alın.”

Nasıl oldu? Oldukça basit değil mi? E zaten mevzu da basit. İlkokuldan beri bizlere “Trafik kurallarına ve işaretçilerine uyun” denmedi mi?

İyi bir sürücü olmayı A noktasından B noktasına sağ salim gitmek olarak açıklarsak; iyi bir sürücü olmak için en büyük yardımı trafik işaretlerinden almamız gerekir.

Kontrolsüz kavşak tabelasını görmeyip, hızla giden veya kesik çizgi de solla düz çizgi de sollama kuralına uymayan kaç canlar yitip gitmiştir değil mi?

Neyse biz öyle olmayalım biz dikkatli ve bilinçli olalım kazayı belayı bizden uzak tutalım.

Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı