REKLAMI GEÇ

ÖDEMİŞTE İKİ GÜZEL YER 1

30 Mart 2018 Cuma

Bu pazar kalkıp hanım çoluk çocuk atladık motosikletlere çıktım yola. Tabi bir önceki cümlede tek motosikletin alabileceğinden fazla insan olduğu için Hanım ve çocuklar kısmı için ayrı bir minibüs tuttuk. Lütfen bu ne lüks diye düşünmeyin ortak hesap ile minibüs oldukça uyguna bile geldi diyebilirim.

Neyse dönelim yolculuğa, dedik ki bol virajlı olsun. Şöyle bir sağa bir sola.

Kahvaltımızın ardından tekerlerimizi Buldan, Sarıgöl, Kirazlı ardından Ödemiş ve Gölcük olacak şekilde çevirdik. Bu yazıyı okuyan motosiklet kullanıcısı arkadaşlarım şimdi oh oh oh diyordur, e valla haklılar.

Tabi eşlerimizin ve çocuklarımızın olduğu araç biraz daha düz bir yolu tercih etti.

Yol harikaydı dostlar bahar patlamış resmen her yer yemyeşil, mis gibi kokular burnunuzda, ne terleten ne üşüten bir hava. Yani şartlar 100 üzerinden 100 durumunda.

Harika yolculuğumuzun ilk molasını Kirazlı’ya varmadan bir yol üstü köy kahvesinde verdik. Çay 50 kuruş kahve 1 TL çınar ağaçları altında.
Sonrasında haydi deyip sürdük Gölcük için Ödemiş’i çevreleyen Bozdağlar’a.

Gölcük

Türkiye Kültür Portalı’n da bilgiler ve resimler bulmuştum size de aynen aktarayım.

“Ödemiş’i çevreleyen Bozdağlar’da bulunan bu şirin yayla, aynı zamanda gölü ile de ünlüdür. Göl, çevresi çam ormanları ile kaplı yaylanın tam ortasındadır. Nefis havası, konaklama tesisleri ile spor kulüplerinin de kamp yeri olarak kullandığı Gölcük tam anlamıyla bir doğa cennetidir. Denizden yüksekliği (rakım) yaklaşık 1100 metre olan göl tektonik hareketlerle oluşmuştur. Gölün derinliği ortalama 5 metredir. Gölcük’ün İzmir’e uzaklığı 130, Ödemiş’e ise 18 kilometredir. Göl kenarında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1934 yılında kalmış olduğu tarihi bina, bugün halen otel olarak kullanılmaktadır. “

Yerleşimde genellikle Rum Evleri diye tabir edilen model de evler olması Gölcüğe ayrı bir hava katmış.

Gölün ve yeşilin buluşması, güzel hava, kendi halinde bir kasaba pazarı derken gölcük gezimizi sürdürdük.

Göl çevresinde ufak bir yürüyüş bir çay sefası ve ardından öğle yemeğimizi yiyerek gölcüğe veda ettik. Oradan doğruca rotamızı Birgi’ye çevirdik.

Gölcük çok pahalı diyemem ama sudan ucuz bir yer de diyemem.

(Birgi ile devam edecek)

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı