REKLAMI GEÇ

ODTÜ’YE DOKUNMA!

31 Aralık 2015 Perşembe

Önce 35 yıllık kısa bir anı;

1980 yılında ODTÜ öğrencisiydim. Üniversiteye kayıt olduğumuzda ‘netekim’ darbe yapılmamıştı.
O yıl okul darbeden sonra açıldı.

ODTÜ darbecilerin en çok ürktüğü yerdi. Jandarma yaya olarak okul içine girmiyor, araçlarla kampus içinden geçip, yurtların arkasındaki karakola gidiyordu. Zırhlı araçlar her köşe başında nöbetteydi. Tank namlulularının çevrili olduğu binalarda derslere girdik.

Sıkıyönetime karşın, okula genel bir baskın yapmak için tam dokuz ay beklediler. Haziran 1981’de bir gece baskınıyla binlerce jandarma ile genel arama yapılabildi.

O karanlık günlerde, darbeciler bile ‘arının oğuluna çomak sokmak için’ aylarca beklemişlerdi.

. . .

Saray medyası ve bazı yandaşlar son günlerde ODTÜ’ye dört koldan saldırıya geçtiler. Önce siber saldırı bahanesi ile daldılar. Sonra ‘kampusta ibadet yeri yok, ibadet edenlere saldırdılar’ tezgahı yürürlüğe kondu.

Siber saldırı dedikleri, Anonymus adlı hacker topluluğunun TR uzantılı internet sitelerine saldırması. Üstelik bunu ‘Türkiye’nin IŞID’a destek vermesi’ nedeniyle yaptığını duyurması.

TR uzantılı internet adreslerinin tahsisine ilişkin yetki 15 yıldır ODTÜ’de. Bu yetkisini uluslararası anlaşma kapsamında kullanıyor. Saldırı başlar başlamaz 12 bilgisayar mühendisi ve Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri çalışıp engel oldular.

Ardından mescit yok, ibadet engelleniyor tantanası. ODTÜ’lüler bir harita yayınlayarak kampusta tam 15 mescit (biri 2000 kişilik cami) olduğunu gözlerine soktular. Yetti mi, yetmez elbet.

Bütün iş, bu tür bahanelerle Türkiye’nin uluslararası alanda en saygın bilim kurumu olan bu okulu da imha edip medreseye çevirmek. Önümüzdeki yıl rektörünü değiştirip, yalaka bir yobazı iş başına getirmekle ODTÜ fethedilecek sanıyorlar.

TR uzantısı işini üniversiteden alıp, önce BTK’ya oradan da hangi yandaşa rant sağlayacaksa oraya verecekler. Uzantı işini bilmem, ama fetih işini bence çok düşünmeleri gerekir.

Burası sizin Türkiye’nin dört bir yanına kondurduğunuz bina, tabela ve yandaş rektörden ibaret üniversite görünümlü, medreselerinize benzemez.

Türkiye’nin en başarılı beyinlerinin toplandığı, en saygın eğitim kurumuna diz çöktürmek için çok ekmek yemeniz gerekir.

Yukarıda yazının başında 1980 yılından bir anı paylaşmıştım. ‘Netekim’ darbecilerinin bile genel arama yapabilmek için tam dokuz ay beklediği ODTÜ’yü ele geçirmek için ‘tapa’nın çok sağlam olması gerekir.

ODTÜ’den söz ediyoruz. Taşla, sopayla değil yaptıkları mizahla döverler adamı. Bence hiç bulaşmayın…

. . .

2016’nın acı ve gözyaşı olmayan bir yıl olması dileğiyle, nice yıllara…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Bilinmeyen   -  Bağlantı 1 Ocak 2016, 22:06

bu siteyi yandaş sanıyordum meğerse tarafsızmış helal olsun güzel yazı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı