REKLAMI GEÇ

ADİL DEMİR KİMDİR?

ozgecmis-icDenizli’nin, Beyağaç ilçesinde doğdum.
1981’de öğrenime başladığım İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü özel hukuk dalında yüksek lisansa katıldım.
1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti(SHP)’ye üye oldum.
SHP ve CHP’de 1991-1998 yılları arasında bir yıl İl Yönetim Kurulu üyeliği, beş yıl İl Sekreterliği, bir yıl İl Başkan Yardımcılığı ve Kurultay Delegeliği görevlerinde bulundum.

2002 yılında Baro başkanlığına seçildim ve 5 dönem üst üste seçilerek bu göreve devam ettim.2011 yılında Baro başkanlığı görevimden, CHP Milletvekili aday adayı olmak için yasal zorunluluk gereği istifa ettim.

1993 yılında Uğur Mumcu’nun katli üzerine yürüyüş tertip komitesi başkanlığı, Sivas’ta aydınların katlini kınamak için yürüyüş tertip komitesi başkanlığı, 2003 yılında Irak savaşı öncesi Denizli’de 94 mesleki ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Savaşa Hayır Platformu başkanlığı ile yürüyüş ve miting tertip komitesi başkanlığı yaptım.

26 Mayıs 2007’de yapılan Cumhuriyet Mitingi tertip komitesinde görev aldım.1980’den sonra Denizli’de Demokratik kitle eylemlerinin çoğunluğuna önderlik ettim.Tüm genel ve yerel seçimlerde partimiz adına propaganda gruplarında yer aldım.Denizli’nin tüm yerleşim birimlerinde sayısız konuşma yaptım.

1987’den bu yana partimizin il, ilçe kongreleri ve danışma kurulları toplantılarının tamamına yakınına katıldım. İyi günde, kötü günde CHP’liydim, partililerimle beraber oldum.Beş dönem boyunca sürdürdüğüm Baro Başkanlığı görevim öncesi ve görevim boyunca partim ile bağımı hiç koparmadım.

1991 yılında Cumhuriyet Savcısı ve halen Pamukkale Üniversitesi hukuk müşaviri olan Denizli Acıpayam doğumlu eşim Sevil Kesici ile evlendim. 22 yaşında Işıl ve 13 yaşında Berkay’ın babasıyım.
Denizli gündeminde AKP iktidarına karşı Cumhuriyet, ülkenin bütünlüğü, demokrasi ve hukuk temelinde duruşum ile tanınırım.

Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları ile partililerimiz ve Denizli halkından gelen istek üzerine CHP kökenli bir ailenin çocuğu olarak 2015 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adaylığı içinçalışmalarıma başladım.

Yorumlar kapalı.

ADİL DEMİR KİMDİR?

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Sırakapılar Mahallesi Saltak Caddesi Umut Apt. No: 64 Kat:3/6  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 532 4616250 - 0 533 5451000
Web: http://www.adildemir.com.tr

re_facebookre_twitterre_instegram

ADİL DEMİR’DEN MEKTUP VAR