REKLAMI GEÇ

Demir: Denizli’yi sel alıyor devlet bakıyor

Demir: Denizli’yi sel alıyor devlet bakıyor

CHP Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, Denizli’de yaklaşık 60 saattir yağmurun devam ettiğini, bunun da günlük yaşamı olumsuz etkilediğini söyleyerek, tepkisini “Denizli’yi sel alıyor, AKP’li devlet kurumları seyrediyor” sözleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2015 Cumartesi, 11:24

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarmasına karşın devam eden yoğun yağışlar, il genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, seçim gezileri kapsamında ilçe ve mahalle ziyaretlerini sürdüren CHP Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, yağışlardan dolayı özellikle ovalarda hayatın katlanılmaz olduğunu söyledi.

Yollar ve tarlaların su baskınına uğradığını, bu duruma devlet kurumlarının müdahale etmek yerine seyirci kaldığını kaydeden Demir, “Yoğun yağış nedeniyle Menderes’in taşması sonucu Şamlı ve çevresinde su baskınları yaşanıyor. Honaz’ın bazı mahalleri ulaşım zorluğu yaşıyor. AKP’nin özel kalemi gibi çalışan yetkililer seyrediyor. Kamuoyunun bilgi ve takdirine sunuyorum” dedi.

Başta Valilik olmak üzere, ilgili tüm kurumları göreve davet eden Adil Demir, “Mevsim şartları gereği beklenen bir duruma kurumların müdahale etmemesinin tek bir açıklaması var, o da duyarsızlık. Büyükşehir tabelasına sahip olmakla her şeyin bitmiyor. Büyükşehiri yönetiyorsanız halkın ve doğa felaketinde sefalete sürüklenmesinin önüne geçecek mekanizmaları önceden hazırlamanız gerekir. DESKİ’yi kurmakla iş bitmiyor. Her mahalle ye itfaiye adı altında kulübe yerleştirmekle de halledilmiyor. Asıl mesele yağmura, çamura, kara ve aşırı sıcağa karşı alınması gereken önlemleri önceden almak ve hazırlıklı olmaktır” diye konuştu.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi de göreve davet eden Demir, “Vali Bey, bu durumun ya farkında değil ya da etrafındaki bürokratlar yeterince bilgi vermiyor. Her durumda valiliğin yönetiminde olan devletin ilgili kurumları ilçelerde ve mahallelerdeki halkımızın mağduriyetine seyirci kalmaktadır. Valilik acil olarak bu duruma el koyarak gerekli mercilerin görevini yerine getirmesini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 28 Mart 2015, 12:22

burdada 60 saatir yağıyor ama belediyenin yaptığı altyapı sayesinde evin önünden sel geçmedi.altyapı yokken 1-2 saatte yağan yağmurla yoldan sel geçerdi.7 gün aralıksız yağsa sel geçmez.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

ADİL DEMİR KİMDİR?

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Sırakapılar Mahallesi Saltak Caddesi Umut Apt. No: 64 Kat:3/6  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 532 4616250 - 0 533 5451000
Web: http://www.adildemir.com.tr

re_facebookre_twitterre_instegram

ADİL DEMİR’DEN MEKTUP VAR