REKLAMI GEÇ

Acıpayam şaptan kurtuldu

Acıpayam şaptan kurtuldu

Haziran ayında Acıpayam’a bağlı bazı köylerde şap hastalığı görülmesi üzerine kapatılan hayvan pazarı 7 Eylül 2010 tarihinden itibaren yeniden açılıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2010 Pazartesi, 17:45

Salı günleri kurulan Acıpayam hayvan pazarı ilçeye bağlı bazı köylerdeki hayvanlarda görülen şap hastalığından dolayı tedbir amaçlı olarak hayvan giriş çıkışlarına kapatılmıştı. Acıpayam Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun Kararı ile Oğuz, Kırca, Ovayurt, Apa köyü ile Yassıhüyük ve Alaattin Beldelerindeki hayvanlar aynı merayı paylaştıkları için tedbir amaçlı buralara hayvan giriş çıkışları yasaklanmıştı.

Aynı komisyon kararı ile şap hastalığı görülen yerlerde şap hastalığının sönmüş olmasından dolayı
7 Eylül 2010 tarihinden itibaren hayvan giriş ve çıkışlarının serbest bırakılacağı öğrenildi. Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan “Şap hastalığının tehlikeli boyutunun atlatıldığını düşünüyorum. İlçe ve İl Tarım Müdürlüğünün yetkilileri doğrultusunda kararlar alınmıştır. Biz onlara aynen uyduk ve uyarız. Bazı çevrelerin dediği gibi Denizli Hayvan Pazarını güçlendirmek amacıyla Acıpayam Hayvan Pazarı kapatılmamıştır. Böyle saçma bir kararda Veteriner Hekimlik gibi pozitif bilim insanlarının yapacağı bir iş değildir. Hastalık başlamış tedbir amaçlı olarak hayvan pazarımız geçici olarak kapatılmıştır. Şimdi ise gerekli tedbirler doğrultusunda hastalık durdurulduğu için önümüzdeki Salı gününden itibaren açılacak. Durum bundan ibarettir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı