REKLAMI GEÇ

ACIPAYAM’I MÜFETTİŞ DENETLEYECEK

ACIPAYAM’I MÜFETTİŞ DENETLEYECEK

Acıpayam Belediye Meclisi, belediyeye ait beton ürünleri fabrikasındaki faaliyetlerin incelenmesi için İçişleri Bakanlığından müfettiş isteme kararı aldı.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2011 Salı, 15:01

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AKP’li Aytekin Sami Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ay önce kurulan kilit taş araştırma komisyonunun çalışmalarını tamamlayarak hazırladığı raporu Belediye Meclisine sunduğunu, Temmuz ayı toplantısında, müfettiş isteme kararının oylamaya sunulduğunu ifade etti.

Hazırlanan rapora göre önemli miktarda kilit taşın ortada olmadığını ve belediyenin büyük miktarda zarar ettirildiğini ileri süren Özen, “Hazırlanan rapora göre 2 milyon 401 bin 372 adet kilit taş açığı bulunmaktadır. Kayıtlarda açık tespit edilen kilit taş miktarının toplamında ise 655 bin 379 lira 48 kuruş Acıpayam Belediyesinin zarara uğratıldığı kayıt altına alındı” diye konuştu.

Özen, “11 meclis üyesinin oy birliğiyle Belediye Başkanı Hulusi Şevkan hakkında müfettiş isteme talebi kabul edildi. Bu karar ile birlikte Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da müfettiş isteme talebinin olumlu bir karar olduğunu ve meclisin bu kararının yerinde olduğunu belirtti. Şevkan’ın müfettiş istenmesine olumlu bakması, demokratik olgunluk ve toplumsal barış açısından çok önemli. Siyasetin aklanarak yapılmasının çok büyük bir erdemlik olduğunu düşünüyorum. Şevkan’a tavrından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, 2009 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçilmiş, iki yıl sonra mart ayında partisinden istifa ederek bağımsız olarak başkanlığa devam kararı almış, Nisan ayında faaliyet raporu reddedilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı