REKLAMI GEÇ

Acıpayam’ın belde ve köyleri Serinhisar’a bağlansın

Acıpayam’ın belde ve köyleri Serinhisar’a bağlansın

Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, büyükşehir yasası ile birlikte Acıpayam’ın bazı belde ve köylerinin mahalle olarak Serinhisar’a bağlanması fikrini tartışmaya açtı. Uçar’ın bu önerisi Acıpayam.com tarafından ilginç bir yöntemle protesto edildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2012 Salı, 17:24

Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, büyükşehir yasası ile birlikte Acıpayam’ın ilçeye uzak, Serinhisar’a yakın bazı belde ve köylerinin Serinhisar’a mahalle olarak bağlanması önerisinde bulundu.

Öneriyi kamuoyunda tartışmak için gündeme getirdiğini dile getiren Vekil Uçar, “Bu konuda verilmiş bir karar yok. Ben tabii ki bunun tartışılmasını istiyorum. Denizli büyükşehir olduktan sonra kasabalar kalkıyor. Dolayısıyla bütün hizmeti büyükşehir ve ilçe belediyeleri götürecek” dedi.

Serinhisar’ın 3 köyü ve 1 beldesi bulunduğuna dikkat çeken Uçar, buna karşılık Acıpayam’ın 13 beldesi ve 36 köyü olduğuna dikkat çekti. Uçar, Serinhisar’a çok yakın belde ve köylerin Acıpayam’dan alınarak büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsünde Serinhisar’a bağlanmasının o yerleşim alanlarına daha hizmet götürülmesine vesile olacağını dile getirirken, “Burdur Yolu’nun Serinhisar tarafında kalan tüm yerleşim alanlarını bu kapsamda düşünebilirsiniz. Örneğin Sırçalık Köyü’nden itibaren bu kısım dahil edilebilir” diye konuştu.

“Buraların Serinhisar’a bağlanması makuldur. Ama bunun kararını o yöre insanının vermesi lazım. Bunun siyaseten tartışma konusu yapılmasını doğru bulmuyorum. Olaya tarafkirlik olarak değil ülke menfaati ve daha iyi hizmet alması açısından bakmak lazım. Bu gerçekten enine boyuna tartışılmalı” diyen Uçar, “Burada muhtarlar ve belediye başkanları var. İnsanlar şunu görmeli! Serinhisar’a 8 kilometre, Acıpayam’a 20 kilometre belde ve köyler var. Bunu insanlar mantığında bir tartsın. Burada Acıpayam’ın da menfaatine bir düşünce ortaya attığımı düşünüyorum” dedi.

Uçar’ın bu önerisi Acıpayam’da hemen yankı buldu. Acıpayam.com sitesi, facebook sayfasında Cem Yılmaz’ın ünlü cips reklamındaki “Doktor bu ne?” sorusundan esinlenerek “Bilal bu ne” başlığıyla yaptığı bir dijital afişle Uçar’ın önerisine tepki gösterdi.

Yorumlar

Ayhan Akköse   -  Bağlantı 29 Ağustos 2012, 21:45

Sayın vekil inş söyledikleriniz temenniden öteye gider.ama zor oldugunuda biliyoruz. umut ediyoruz gercekleşir biz üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız serinhisar halkınında böyle düşündügünü sanıyorum.sizinde üzerinize düşeni fazlasıyla yapacagınızı ümit ederim.aynı zamanda bunun gereklilik oldugunuda düşünüyorum.bu ADALETSİZ yapının düzeltilmesi gerekmektedir.bunuda samimiyse siyasetciler yapmalıdır.

faruk parça   -  Bağlantı 29 Ağustos 2012, 21:34

3 köyü bir kasabası olan bir ilçe bu ne biçim ben 1987 yılından beri anlayamadaım ya adam gibi serinhisar ilçe olsun yada denizlinin mahallesi derim !!!!!!!!!!!

hasan kılıç   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 21:56

sayın vekilin düşüncelerine derinden ve saygıyla katılıyorum serinhisar,ın köy sıfatından çıkma zamanı gelmiş olup böğle bir karar çıkarsa serinhisar halkı adına çok sevinirim böğle bir kararın ayrıca ekonomi yöndende çok getirisi olacağından yanayım pazar yerinin aşağıya inmesinden dolayı çarşı esnafın durgunluğunuda bir nevi hareket getireceğinede eminim

hüseyin özel   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 21:41

anadan dogma serinhisarlıyım ve cumhuriyet halk partiliyim eyer sayın vekil bilal ucarın varsa akp de biraz sözü nazı saygısı sevgisi var saydıgı yerlerın yarısını serinhisara baglasın ömür billah emrindeyim ama yapamaz ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı