REKLAMI GEÇ

Angus’dan sonra İthal Doktor

Türkiye, AKP iktidarı ile birlikte gerçekten gelişti mi, yoksa geriye mi gidiyor bir türlü anlamadım. Zira bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan, Yunanistan’da geri çekilen sağlık yasasını ülkemizde uygulayarak; hem paralı hale getirdi. Hem de çaktırmadan Devlet Hastaneleri başta olmak üzere özelleştirme adı altında sağlık hizmetlerinin temeline dinamit koydu. Onca profesör, uzman doktor yapılan bu yanlışlar yüzünden devlet hastanelerinden, üniversite hastanelerinden ayrıldılar, ya da özel sağlık…

/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2011 Çarşamba, 15:29

Türkiye, AKP iktidarı ile birlikte gerçekten gelişti mi, yoksa geriye mi gidiyor bir türlü anlamadım. Zira bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan, Yunanistan’da geri çekilen sağlık yasasını ülkemizde uygulayarak; hem paralı hale getirdi. Hem de çaktırmadan Devlet Hastaneleri başta olmak üzere özelleştirme adı altında sağlık hizmetlerinin temeline dinamit koydu.

Onca profesör, uzman doktor yapılan bu yanlışlar yüzünden devlet hastanelerinden, üniversite hastanelerinden ayrıldılar, ya da özel sağlık sektöründe görev alarak “Madem öyle, alın böyle” cinsinden karşı çıktılar.
Türk halkı paralı sağlık konusuna tam alışmışken, bu kez de sağlığı geliştirmek adına ithal doktor ve hemşire alınması konusunda hükümet yeşil ışık yaktı.
İlk etapta 6bin doktor ve hemşire Türkiye’de görev yapacak. Aşı tutarsa gerisi gelecek. Yani hükümet diyor ki;”Ey Türk doktor ve hemşireleri, siz benim dediğim ve istediğim şartlarda çalışmazsanız, bende seni harcar, yerinize ithal doktor getiririm”

Türk Tabipleri de elbette böyle bir resti görmeliydi. Görmeliler de..
Çünkü hükümetin bu yaptığı ithal meselesi, doktor yetiştiren üniversitelere hakaret olduğu gibi, aylardır atama bekleyen yığınla sağlık mezunu gençlerin umutlarına turp suyu sıkmaktır. Öyle ya; yurt dışından gelen doktorlar bizim üniversitelerin yetiştirdiği doktorlardan daha mı bilinçli? Daha fazla mı eğitimli de. Getiriliyor?
Hemşire, Teknisyen gibi sağlık hizmetlerinin arka planlarında görev yapacak olan binlerce genç boşuna mı üniversitelerde okudular? Aileler, bu çocuklarına boşuna mı zaman öldürttü. Şimdi onlara yönelik (Seçimlerde, atamalar yapılacak) denilmesine rağmen, başka mesleklere yönelsin” gibilerinden laflar etmek, Türk insanına hakarettir. Onların geleceği ile oynamaktır.

Olayın bir başka yönü ise; muhafazakar olan ve hastalıklarında erkek-bayan doktor seçimi yapan Türk halkı, İthal doktor ve hemşirelerin gelmesi ile, dil yönünden anlaşabilmek, daha doğrusu derdini anlatabilmek için tercümana müracaat edecek.
Gelecek olan bütün ithallerin yanına dil bilen tercüman verilecek. Muayene olurken bu tercümanlar da hazır bulunacak. İşte bunu Türk halkına nasıl anlatırlar bilmem.

Bu sistem, geçmişten beri Tür halkının belini büken sağlık sektörünün daha da çıkılmaz hale getireceğini sanıyorum.
Hani, et fiyatlarındaki yükselişi önlemek için getirilen Angus’ların, halkımızdan gördüğü büyük tepki gibi, ithal sağlık personelinin de halkımızdan tepki çekeceğini sanıyorum.

Eczaneler ile ilgili restleşmelerde aynı.. Olan vatandaşa oluyor.
AKP hükümetinin iktidar olduğundan bu yana, bizlere yansımayan ilaç fiyatlarındaki düşüklük artık ilaç firmalarının gırtlağına kadar gelmiş bulunuyor.
Karşılıklı restleşmeler yüzünden eczanelerde vatandaşa ilaç vermiyor. Özellikle pahalı olan Kalp hastalıkları gibi önemli hastalıkların ilaçları bugünlerde yok satıyor.
Ama, doktor ve hemşirelerde olduğu gibi, ilaçlarda firma değiştirmek diye bir şey söz konusu değil. Eğer ilaç firmaları “ilacı vermiyoruz” derlerse ne olur bilmiyorum.

Kısacası, “Biz insanımız için siyaset yapıyoruz. Bütün yaptıklarımız halkımız, milletimiz için” diye iktidar olanlar, artık insanların sağlığı ile oynamayı bıraksınlar.
Sağlıksız insanlar hiçbir kimsenin işine yaramaz.
Tıpkı Angusların Türk damak tadına aykırı geldiği gibi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı