REKLAMI GEÇ

Sözleşmeli haksızlığını sordu

Sözleşmeli haksızlığını sordu

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıltmaması istemiyle verdiği önergede kararname ile kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenlerle, daha önceden sözleşmeli olarak çalışıp KPSS10 puanıyla kadroya geçen öğretmenler arasındaki haksızlıkların ne zaman giderileceğini sordu.

/ DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2013 Cuma, 13:47

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, önergesinde şu görüşlere yer verdi: “632 sayılı kanun hükmünde kararname ile 04.06.2011 tarihi itibariyle 657 sayılı kanunun 4/B maddesi ve 4924 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilirmiştir. Fakat bu kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli öğretmenlere verilen haklar daha önceden sözleşmeli olarak çalışıp KPSS10 puanı ile kadroya geçen öğretmenlere verilmemiştir. Yani, 632 Sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçirilenlerin sözleşmeli süreleri öğretmenlik mesleğinde geçmiş sayılırken, KPSS10 puanıyla kadroya geçenlerin sözleşmeli süreleri yok sayılmakta ve bu süre öğretmenlik mesleği içinde geçmiş sayılmamaktadır. 6 Mayıs 2010’dan önce sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp; 632 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçirilenler zorunlu hizmetten muaf olurken, KPSS10 puanıyla kadroya geçenler zorunlu hizmetten de muaf tutulmamışlardır. Bu şekilde mağdur olan yaklaşık 18.000 öğretmen bulunmaktadır. Nitekim bu konuda mağdur olan öğretmenler tarafından açılan davalar haklı bulunmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı tazminat ödemek durumunda kalmıştır.Bu kapsamda;

1- Bu mağduriyetin giderilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?
2- Öğretmenlerin, çalışma süreleri hesaplanırken sözleşmeli olarak başladıkları tarih mi yoksa KPSS10 puanıyla kadroya geçtikleri tarih mi esas alınacaktır?
3- KPSS10 puanıyla sözleşmeli statüden kadroya geçen öğretmenler de zorunlu hizmet muafiyetinden yararlanabilecek midir?
4- Tüm öğretmenlerin dava açması mı beklenilmektedir? Bu durumda oluşan kamu zararı nedeniyle ilgililerine rücu edecek misiniz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı