REKLAMI GEÇ

“Bayram Şekeri değil Hakkımızı İstiyoruz!”

“Bayram Şekeri değil Hakkımızı İstiyoruz!”

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Sami Soydan Hidro Elektrik Santrali Yapılması ile sular altında kalacak olan dört köy halkı, isyan etti. Tarla ve evlerinin ucuza istimlak edilmek istendiğini ileri süren köylüler, Vali Abdülkadir Demir ile görüşecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2013 Pazartesi, 10:12

DENİZLİHABER
CHP Acıpayam belediye başkan adayı ilhan Özcan, 50 yıldan beri barajın yapılması beklentisi ile hiçbir devlet hizmetinin doğru dürüst gitmediği köyleri ziyaret etti. Sami Soydan Hidro elektrik santralinin yapımının start alması ile birlikte ortaya çıkan sorunları köylülerle bire bir görüşerek çözüm yolları konusunda fikir alış verişinde bulundu.

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ
Köylülerle görüşen ve onların sorunlarını dinleyen CHP Acıpayam Belediye Başkan Adayı İlhan  Özcan, “Acıpayam’a bağlı Karaismailler, Yolçatı, Suçatı köylerinin % 70’i, Sandalcık köyünün ise tamamı sular altında kalıyor. Tabiki sular altında kalan bu köylerinde kamulaştırma bedelleri, yeni yerleşim yerlerinin gösterilmesi ve kalanların yeni ulaşım yollarının açılması en büyük sorun olarak gözüküyor. Açıklanan kamulaştırma bedellerinin 2500 – 4000 TL olarak gösterilmesi yerlerini ve yurtlarını terk eden mülk sahipleri tarafından yeterli görülmemektedir.Bu durum ise Yeni yerleşim alanlarına yerleşememe korkusunu hat safhaya çıkarmaktadır. Bunun yanında köyün tamamı sular altında kalacak başta Sandalcık köyü olmak üzere diğer köylerde gidecek ve yerleşecek yerleri olmadığı için çok büyük sıkıntı içerisindedirler” diye konuştu.

VALİ İLE GÖRÜŞECEKLER
Köylüler, kendilerine teklif edilen bedelle ile “arsa veya ev hatta tarla alınmaz ancak çocukları bayramda sevindirmek için şeker alınabilir” diyerek sitemlerini dile getirirken, konuyu vali Aldülkadir Demir ile görüşeceklerini söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı