REKLAMI GEÇ

Velilerin dilekçesine Bankacılık Kanunu yanıtı

Velilerin dilekçesine Bankacılık Kanunu yanıtı

Acıpayam Atatürk İlköğretim Okulu ile Osman Manisalı İlköğretim Okulu’nun birleştirilmesine itiraz eden öğrenci velilerinin dilekçesine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden fıkra gibi yanıt geldi. Yazıda değişikliği 5387 sayılı yasa gereği yapıldığı belirtiliyor. Oysa 5387 sayılı yasa Bankacılık ve finans alanındaki düzenlemeleri kapsıyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2013 Pazartesi, 16:22

Acıpayam’da Atatürk İlköğretim Okulu ile Osman Manisalı İlköğretim Okulları, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birleştiriliyor. Karar tepki gösteren öğrenci velileri, yaklaşık bir aydır düzenledikleri eylemlerle uygulamadan vazgeçilmesini istiyor. Veliler, kararı protesto için eğitim-öğretim yılının son 15 gününde çocuklarını okula göndermedi.

Yetkilerle görüşen ve seslerini duyurmaya çalışan veliler, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçelerle uygulamanın çocukları ve aileler için doğuracağı olumsuz sonuçları dile getirerek, birleştirme kararından vazgeçilmesini istedi.

MİLLİ EĞİTİM’DEN KOMİK YANIT
Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak imzası ile velilerin dilekçelerine verilen cevap ise fıkra gibi. Cevabi yazıda 5387 sayılı yasa ile 12 yıllık kesintisiz eğitime geçildiği, bu uygulamanın da yasanın gereği olduğu belirtiliyor. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında atıfta bulunulan 5387 sayılı yasanın eğitimle bir alakası yok. 5387 sayı numaralı yasa Bankacılık Kanunu…

Sözkonusu yasanın 1. maddesinde “Bu Kanunun amacı, finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanmasına, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir” deniliyor.

Öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yazısı karşısında “Tepki ve taleplerimizin nasıl bir ciddiyetle değerlendirildiği ortada” yorumunu yaptılar.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 24 Haziran 2013, 16:58

iyi ya işte güzel örtmüş tepkileri,adam işi biliyor demek ki..bu müdürü akp müsteşar yapar bakın benden söylemesi:)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı