REKLAMI GEÇ

El emeği ürünler görücüye çıktı

El emeği ürünler görücüye çıktı

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 36 kurs merkezinin açtığı yıl sonu karma sergisinde, kursiyerlerin bir yıllık el emeği göz nuru el işlemeleri sergilendi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2013 Perşembe, 13:07

Acıpayam Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim-öğretim yılında düzenlenen ve 36 kurs merkezinde ortaya konan eserlerin yer aldığı yılsonu karma sergisi, kapalı pazaryerinde açıldı.

Sergi açılışına, Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Turgut Tok, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak ile daire ve kurum
amirleri, okul müdürleri, köy muhtarları, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, “Halk Eğitimi Merkezimiz, örgün eğitimin içindeki ve dışındaki tüm kişileri hedef kitlesi içine alarak, hayat boyu öğrenme faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir. Müdürlüğümüz tarafından, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki, sosyal ve kültürel amaçlı birçok kurs düzenlemektedir” dedi.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi olarak bugüne kadar 82 farklı alanda 316’sı genel kurs, 139’u mesleki ve teknik kurs olmak üzere 455 kursun açıldığını vurgulayan Mehmet Selçuk, “Okullarımızdan ve diğer kurumlarımızdan temin ettiğimiz 235 öğretmen ve usta öğreticimiz ile birlikte 82 farklı alanda, 455 kurs açmış bulunmaktayız. Açılan bu kurslarımıza 4 bin 898’i bayan, 2 bin 831’i erkek olmak üzere toplam 7 bin 729 vatandaşımız kayıt yaptırmıştır. Kurslarımızın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

denizli-acipayam-yil-sonu-karma-sergi-ic

Örgün ve yaygın eğitimde Acıpayam’ın büyük bir yol kat ettiğini belirten Kaymakam Uğur Kalkar ise konuşmasında şunları söyledi: “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren usta öğretici ve kursiyerlerimizin bir yıl boyunca ürettikleri, alın teri ve göz nuru ürünleri bu sergide göreceğiz. Bir yıl boyunca emek harcayarak, bu güzel eserleri meydana getiren kursiyerlerimizi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün tüm personelini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”.

Açılış sonunda davetliler, el işlemesi ev dekorasyon ürünlerinden yorganına kadar göz nuru eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı