REKLAMI GEÇ

Er ve erbaşlara aşçılık kursu

Er ve erbaşlara aşçılık kursu

Denizli’nin Acıpayam İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile açılan ‘Aşçı Çırağı’ kursu sayesinde 13 er ve erbaş hem enfes yemek yapmayı öğrendi hem de meslek edindi.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2013 Cuma, 14:33

Denizli’nin Acıpayam İlçe Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü belki de Türkiye’de bir ilke imza attı.

Bugüne kadar sivillerin meslek edinmesine yönelik çeşitli kurslar düzenleyen Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan er ve erbaşlara yönelik kurs açtı. İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile açılan kursun konusu oldukça ilginç. Amaç ülkenin farklı bölgelerinden Acıpayam’a vatani görevlerini yapmak için gelen askerlere meslek kazandırmak olunca, Halk Eğitim uzmanları aşçılık eğitimi vermeyi kararlaştırdı.

Acıpayam Jandarma Komutanlığı’nda haftanın 5 günü düzenlenen kurs toplam 272 saat sürdü. Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, kursa 13 askerin katıldığını belirtti.

Kursun, teorik ve pratik olmak üzere iki ana bölümde verildiğini açıklayan Selçuk, “Halk Eğitimi Merkezi olarak her konuda vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız, sosyal projelerle insanlara balık tutmayı öğretmek. İlçe Jandarma Komutanlığında açtığımız ‘aşçılık çırağı’ kursu sayesinde askerler sivil yaşamlarında bir iş sahibi olabilecekler” dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende ise, kursu başarıyla tamamlayan er ve abraşlara sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı