REKLAMI GEÇ

Acıpayam’daki direniş 8. gününde

Acıpayam’daki direniş 8. gününde

Acıpayam İlçesi’nde Atatürk İlköğretim Okulunun, Osman Manisalı İlköğretim Okulu ile birleşmesine karşı çıkan veliler, 8 günden beri eylemlerini sürdürüyor. Her gün okul bahçesinde toplanan yaklaşık 400 veli, karardan vazgeçilmesini istiyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2013 Salı, 15:16

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde velilerin okul direnişi devam ediyor. Atatürk İlkokulunun, Osman Manisalı İlkokulu ile birleşmesine karşı çıkan veliler, “Osman Manisalı İlkokulu’nun fiziki şartları iyi değil. Biz çocuklarımızı daha sağlıklı okullarda okutmak istiyoruz. Ayrıca, mahallemize çok uzak. Bizim ekonomik durumumuz ortada. Taşınma bize ek maliyet getirecektir” diyerek itirazlarını dile getirdiler.

8 GÜNDEN BERİ DEVAM EDİYOR
600 öğrencisi bulunan Atatürk İlkokulu’ndan 300 veli, İlçe Kaymakamlığı’na dilekçe vererek alınan karardan vazgeçilmesini istedi. Ancak dilekçelerine olumlu cevap alamayan veliler, tepkilerini çocuklarını okula göndermeyerek protesto ettiler. Her gün okul bahçesinde toplanan 400’e yakın veli, seslerini duyurmaya çalışıyor.

OKUL BAHÇESİNE ALINMADILAR
Dün akşam saatlerinde yetkililerle görüşmek ve taleplerini iletmek amacıyla bir araya gelen veliler, okul bahçesine alınmadı. Bu tepkiye sinirlenen velileri, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan sakinleştirmeye çalıştı.

VELİLERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Yaklaşık bir haftadan beri çocuklarını okula göndermeyen velileri ikna etmeye çalışan Başkan Şevkan, “Okul ile ilgili istek ve taleplerinizi yazılı olarak bana verin. Ben yetkililere ileterek çözüm bulmaya çalışacağım. Ama sizler de çocuklarınızı okula göndereceksiniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı