REKLAMI GEÇ

Acıpayam-Dalaman yolu 40 yıldır bitmiyor

Acıpayam-Dalaman yolu 40 yıldır bitmiyor

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Gölcük Beldesi’ni Dalaman’a bağlayan 115 Km’lik yolun genişletilmesi ile ilgili çalışmalar yılan hikâyesine döndü. 52 yaşındaki Merkez Mahalle Muhtarı Bayram Pesin, “Ben ‘Yol genişletilecek’ hikâyesi ile büyüdüm. Bu hikâye hala anlatılır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2013 Salı, 13:00

Acıpayam’dan başlayıp yaklaşık 50 köy, kasaba ve mahalleden geçecek Acıpayam-Dalaman yolu projesi yaklaşık 40 yıldan beri hayata geçirilemedi. Özellikle Acıpayam için önem arz eden, linyit, krom ve manganez rezervlerinin taşınabilmesi için de bu yolun önemli olduğunu belirten Gölcük Beldesi’ne bağlı Merkez Mahalle Muhtarı Bayram Pesin, yolun yılan hikayesine döndüğünü söyledi.

“BU MASALLA BÜYÜDÜM”
Mahalle Muhtarı Bayram Pesin, 52 yaşında olduğunu ve kendisini bildi bileli bu yolun genişletileceğinin söylendiğini belirterek, “Her seçim dönemi yol siyasi malzeme olarak kullanılır. Tüm siyasi partilerin gündeminde bu yol vardır. Ancak, seçim biter yol unutulur. 40 yıldan beri bu böyle devam edip gidiyor” diyerek sitem etti.

“EYLEM YAPTILAR İMZA TOPLADILAR”
Gölcük Beldesi Merkez Mahalle Muhtarı Pesin, 6 Km’si Çameli yolu olmak üzere 115 Km’lik Gölcük-Dalaman Yolu’nun yapımı için, 3 beldede 19 muhtarın imzası ile valiliğe dilekçe verdiklerini söyledi. Sonuç alınamadığını belirten Pesin, 2011 yılında da “Artık İcraat zamanı geldi” demek için bölge halkının eylem yaptığını hatırlattı.

DALAMAN 2 SAATE DÜŞECEK
Yolun yapılması durumunda Acıpayam’dan Dalaman’a yaklaşık 5 saat süren yolculuğun 2 saate düşeceğini belirten Pesin, Acıpayam Akşar Köyü- Gölcük Kasabası arasında bulunan Ölüm Noktası-Kara Nokta olarak bilinen Karapınar mevkiinde yol genişletme çalışmalarının da yarım kaldığını ileri sürdü.

YENİDEN İHALE EDİLECEK
Hükümet programında olan ve birkaç kez ihale edilen yolun 40 yıldan beri tamamlanamadığını söyleyen AKP Acıpayam İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Dokumacı, “115 Km’lik Dalman Yolu’nun yalnızca 6 Km’lik Çameli kısmı zorluyor. Burası dağlık olduğu için, ihaleyi alan müteahhit bırakıp gidiyor. Son çalışma da bu nedenle yarım kaldı. Yeniden ihale edilecek çalışmalar devam edecek. Ancak yol çalışması ne zaman tamamlanır bilemiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı