REKLAMI GEÇ

Vali Demir’den ne istediler?

Vali Demir’den ne istediler?

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 1966 yılından beri yapılması planlanan, Sami Soydan Hidroelektrik Santrali Yapılması ile sular altında kalacak köyler, Vali Abdülkadir Demir ile görüştü. Ev ve tarlalarının değerinde kamulaştırılmamasına tepki gösteren köylüler, Vali Demir’den yardım istedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2013 Pazartesi, 13:30

Acıpayam’a bağlı Karaismailler, Yolçatı, Suçatı’nın yüzde 70’i, Sandalcık Köyü’nün ise tamamı sular altında kalacak. Sular altında kalan bu köylerinde kamulaştırma bedelleri, yeni yerleşim yerlerinin gösterilmesi ve kalanların yeni ulaşım yollarının açılması ile ilgili sorun yaşayan köylüler, Vali Abdülkadir Demir ile görüştü.

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Sandalcık Köyü Muhtarı Zeki Düdük ve köy heyeti ile birlikte 20’ye yakın köylü, Vali Abdülkadir Demir ile görüşerek sorunlarına çözüm aradı.
Kamulaştırma bedellerine 2500 – 4000 TL olarak gösterilmesine tepki gösteren köylüler, “Biz bu para ile ne yapabiliriz ki. Biz arsalarımızın değerinde yeni bir yerleşim yeri istiyoruz. Bunun bir çözümü vardır. Yasalar deniliyor. Biz yasaların delindiği yerleşim yerleri de biliyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

“BARINMA PLANIMIZ VAR”
Vali Abdülkadir Demir, 1966 yılından beri yapımı konuşulan ve 10 yıl önce de yapımına başlanan Sami Soydan Hidroelektrik Santrali inşaatından doğan kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Abdülkadir Demir, dört köyün yerleşimi ile ilgili imar planlarının bulunduğunu açıkladı. Vali Demir, “Bizim amacımız, köylülerimizi mağdur etmeden bu çalışmayı yürütmektir. Bununla ilgili Sandalcık ve Karaismaller Köyü muhtarları ve köylüleri ile görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı