REKLAMI GEÇ

Ak Partili Başkanı’ndan Andımız çıkışı

Ak Partili Başkanı’ndan Andımız çıkışı

“Birbirimizin ayağına çelme takmayalım” diyen Denizli’nin Acıpayam Belediye Başkanı AKP’li Hulusi Şevkan, kimlere ne mesaj vermek istedi. Şevkan, Denizlihaber.com’a verdiği röportajda, andımızın kaldırılmasını da eleştirerek, “İstiklal Marşımız da Andımız da Ezanımız da bizim” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2013 Salı, 11:00

ŞENGÜL BOZ
Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasıyla kamuoyunun gündemine oturmuştu. Eleştirilerle ilgili İlk kez Denizlihaber.com’a konuşan Hulusi Şevkan , yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Belediyenin 4.5 yıllık hizmetleri ve belediye bütçesi hakkında bilgi veren Şevkan, 2014 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Hulusi Şevkan, rakiplerine Ankara’nın değil halkın adayıolduğunun mesajını verdi. Hulusi Şevkan’ın, Pir Sultan Abdal’ın ‘Bende Bu yayladan şaha giderim’ dizelerinden, devrim marşı Gündoğdu Marşı’ndan alıntılarla devam ettiği konuşması şöyle:

“HALK KENDİ ADAYINI BELİRLER”
“Yerel seçimin ayak seslerinin duyulduğu ve seçim arifesine girildiği şu günlerde, birileri birileriyle fotoğraf çektirme yarışına girdi. Bu yarışta ister ister istemez birbirimizin ayağına basabiliyoruz. Çelme takmaya çalışıyoruz. Bunlar ayıp şeyler. Nerde fotoğraf çektirirseniz çektirin eğer Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi şu halkın dilinde desten olamadıysanız hiçbir yer de yoksunuz.Başbakan bile Ankara’dan elinizi kaldırsa bile ‘Adayım budur’ diye bu halk derki ‘Sevgili Başbakan senin için canımızı veririz ama bırak adayımızı biz kendimiz belirleyelim’ der. Nitekim 2009 seçimlerinde böyle olmuştur.”
denizli-acipayam-belediye-bsk-hulusi-sevkan-ic-1

“HAKKARİ’YE GİTMEYİ GÖZE ALDIM”
“Dörtbuçuk yılda çağdaş şehri kurmaya çalıştık. Gülen Acıpayamlı göstermeye çalıştık. Benden sonraki beldeye başkanı arkadaşımızın rahat etmesi için bir tablo oluşturduk. Buda nedir. 2009 seçimlerinde hastanelerde arkadaşlarım bana selam vermekten korkuyordu. Eğer hüsranla biterse seçimsonrası Hakkari’de soluğu alacaklardı. Ben bunu göze almıştım zaten. Ama seçimi kazandıktan sonra tüm personelimiz gümbür gümbür yanımızda eğleniyorlardı. Esnaf Korkudan adım atamadı. Esnaf bana selam verirken çekiniyordu.2014 yerel seçimlerinde de eğer belediye başkan adayı olursam, arkadaşlarım seçim büroma gelmek zorunda değil. Bunları onlara da söylüyorum. Ben kaybetme ve kazanamama tehlikesi varken bile baskı uygulamıyorum. ‘Acıpayam siyasettir olur’ denilmesini istemiyoruz. Bizden sonra gelecek olan halkımız adına daha özgür çalışsın. Bunu başardık. Değiştirdiğimize inanıyorum Alttan gelenler bir hışımlar Bir şeyler yapmayaçalışacak ancak olmayacak, bu halk değişti.”
denizli-acipayam-belediye-bsk-hulusi-sevkan-ic

“AĞAÇ KATLİAMI YAPAN BAŞKAN OLARAK TANINDIM”
“Bu makamda13 bin 700 Acıpayamlı oturuyor. 13 binde bir benim hissem var. ve orada rahat oturuyorum. Acıpayam halkının makamı ne kaymakamlık ne müdürlüklerdir. Acıpayam halkını esas makamı burasıdır. Bizde onların arkasında önünde oturuyoruz. Bunu yaratmaya çalıştık. Belediye Binası’nın duvarına yazdırdığımız gibi Akıl ve Bilim ile yönetiyoruz. İnadına akıl ve bilim diyoruz. Hurafelerle yönetmiyoruz. Attığımız her adımda işin uzmanına danışıyoruz. yol yapılacak kim iyi anlar onları çağırıyoruz.Örneğin Köprübaşı meydanımız yapıldı. Biz orada DSİ de çalışan arkadaşlara proje hazırlattık. Karayollarının mühendisleri çalışma yaptı. Aklı başında işler olsun dedik. Birtek ağacı keserken veya dikerken bile peyzajcı arkadaşımız geldi. O karar verdi onu uyguladık. Acıpayam’da en çok ağaç kesen başkan olarak eleştiriliyorum. Doğru çokta ağaç kestik ve çokta eleştiri aldık. Hatta soruşturma bile geçirdik. Ancak kestiğimiz ağaçlar şehircilikte kullanılmayan ağaçlar idi.”

“HEKİM KAFASIYLA HAREKET ETTİM”
“İlk göreve geldiğimde astım hastalarından çok şikayet alıyorduk. Astım hastalarının nöbet geçirmesine neden olan kavak ağaçlarını kestik. Hekim kafası ile hareket ettim. Birazda başımın ağrımasının nedeni budur. Ben partiden istifa ettikten sonra soruşturma geçirdik. Polendendolayı astım krizi yaşıyor. İnsan sağlığına zararlı ise kesinlikle keserim dedim. Yeni başkan olmuşuz. Ayaklarımız yere basmıyor. Birkaç gün sonra ağaçları kestik. Siyaset böyleymiş. Bende yeni öğreniyorum. Karar alınması ve ihale edilmesi gerekiyormuş. İhalesiz satış yaptığımız gerekçesiyle İçişleri Bakanılğı hakkımızda soruşturma başlattı. Orman mühendisleri gelip inceledi. 3 milyona verip geçmişiz. Bu suçtur çekeriz cezamızı. Bunları yaşadık. Bütün bunları yaşarken üzüldük ama kırılmadık.”
denizli-acipayam-belediye-bsk-hulusi-sevkan-ic-4

“ÖĞRENCİMİZE SAHİP ÇIKTIK”
“Öğrencisine sahip çıkan, çevresine sahip çıkanve ilk geri dönüşümü başlatan ilçeyiz. Sokak hayvanlarını korumak için çalışmalar yaptık. Haşerelerle mücadele insan sağlığına zararlı olmayan ilaç kullandık. Mazot karışımı ilaçlardan vaz geçtik. Acıpayam halkının rahat ortamlarda piknik yapmaları için Çamlık mesireliğini yaptık. Acıpayam halkı için Acıpayam halkı için değer. Okullarla ciddi işbirliği yaptık. İlle de eğitim akıl ve bilimin olması için eğitime önem verdik.”

“OY İÇİN SU FİYATINI DÜŞÜREMEM”
“Seçim öncesinde aday adayı arkadaşlarım belediyeden her türlü bilgiyi alabilirler. CHP’nin adayı veya AKP’nin aday adayları gelsin, Belediyeden bilgi alsın. Seçim öncesi bizadaylar deriz ki; su fiyatlarını indireceğiz. Su dünyanın tek değerli şeyi. Sırf millet bana oy verecek diye suyu hunharca kullanamam. Bizim dinimizin de sözü vardır. Akarsuyun başındabile abdest alıyorsanız israf etmeyiniz. Bizim halkımız, para yapıyorsa musluğu az açar. Hindistan’daki vatandaşın susuz kalmasının sorumluğu bize ait.Vaye başka bir yerde yaşanan susuzluğun sorumluluğu. Bu sorumluğu almamız gerek.
Benim böyle düşünmeme rağmen su fiyatlarını düşürdük. Su fiyatları düştü. Sudan ciddi kaybımız var.”

“ARITMA TESİSİNİN İHALESİ YAPILDI”
“Arıtma tesisimizin ihalesi yapıldı. Artık başlayacağız. Arıtma tesisi yapamıyorsam hiç bir şey yaptım demeyeceğim. Kendime verdiğim söz var. Arıtma tesisi olmalı hem çevre ve suların korunması açısından. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin bazılarını tutamadık. Ancak, hiç hesapta olmayan işler de yaptık, halkımın önüne çıktığımda halkın güzünün içine bakamayacağım bir sorunum yok. Öğrenciler dışında. Bu konuda günahkarız.”

“ÖĞRENCİLERE SERVİS SÖZÜMÜ TUTAMADIM”
“Benim çocuğum okula giderken servisle gidiyor. İmkanı olmayan çocuklar yağışlı havalarda veya kışın soğuğunda kaldırımda suya bata çıka gidiyor. Seçim öncesi gördüm. Ve 2009 seçimlerinde hiçbir çocuk benim çocuktan farklı değil ve bütün öğrenciler servisle gitmeli dedim. Geldim hesapladım bütçe yetmiyor. Ancak öğrenciler yakınsa da yürümeli. Çocuklar makineleşmemeli. Kışın kıyametinde benim çocuğum arabamla giderken sırf asgari ücretli diye yürüyerek okula giden çocuğun günahı hakikaten bizim. O günahtan seçim öncesi kurtulabilirim diye düşünüyordum tutamadım.”
denizli-acipayam-belediye-bsk-hulusi-sevkan-ic-1

“BORÇLANMAKTAN KORKMADIK”
Bütçe 12 milyon civarında bütçemiz vardı. 37 milyon civarında yeni bütçe düzenlemesi yaptık. Büyükşehir bütçesi, 37 milyon olarak gececiktir. 2009 yılında belediyeyi 2 trilyona yakın borçla devraldık. Artı Pazar yerinin 14 aylık parası alınmış. Göreve başladık, Pazar yerlerinden para alamıyoruz. Birçok yerimiz satılmış. Buna rağmen enkaz edebiyatı yapmayalım dedik. Şu anda 2 trilyon borcumuz kaldı. Diğer yandanpiyasaya borcumuz var ancak bir o kadar alacağımız var ama alamıyoruz. Bunun yanında da hizmetlerimizi aksatmadık. Güzel çalışmalar da yaptık. İnşaat olarak devraldığımız yüksek okulu bitirdik.İnşaat aşamasında 900 bin lira harcanmış. Biz belediye olarak 1.5 trilyon harcayarak binayı tamamladık. 600 bin metreye yakın yol yaptık. 6 köy okullarına kitap yardımı yaptık. Bir yandan borumuz azalıyor bir yandan işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Artı bir işhanımız var. İller bankası ile birlikte yapıyoruz. Yılarca kalmış 20 yıl boyunca bir çivi çakılmamış yıktık yeni baştanyapılıyor. Borçtan korkmadık attığımız adımları atarken de korkmadık.”

“AYRIMCILIK YAPMADIK”
“Yaptığı bir haberden dolayı baskı uygulandığı gerekçesiyle kapatıldığını iddia ediliyor. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Ben o arkadaşın eşini muayenehaneden tanıyorum. O kızımıza baskı baskım söz konusu bile olamaz. Ancak kamudan baskı olabilir. Keşke gelip konuyu benimle konuşsa idi.
O haberin derinliği var. Arkadaşlarımız diyor ki, ‘gaf mı yaptı?’ Ben gaf filan yapmam içimden geldiği gibi konuştum. Ben elimden geldiğim kadarıyla Acıpayam halkına karşı mert bir insan olmaya çalışıyorum. Bana AKP’ ye geçerken söz aldın mı? diye soruyorlar. Ben hiçbir zaman kapalı kapılar ardında pazarlık yapmam. CHP’ye bir zaman gümbür gümbür girdim. Severek girdim. Arkadaşların desteği ile belediye başkanı seçildim. Ancak, yönetimdeki arkadaşlarla aramızda sorunlar çıktı. İstifa ettim ve bir süre bağımsız olarak çalıştım. Daha sonra özellikle AKP İlçe yönetimine inandığım için AKP’ye girdim pazarlık söz konusu değil.”

“HABERLER YARIM”
“Meclis tutanaklarını tam olarak okursanız, meclis kayıtlarında Başbakan’ın sözlerinin devamında meclis üyesi Aytekin arkadaşın hoşuna gidecek cümleler söyle. Hoşuna gitti mi? de diyorum. Bu kısım basında yer almıyor. Burada bir kinaye ve Aytekin arkadaşımıza gönderme söz konusu. Bizim iddiamız var. Acıpayam’da yaşadığımız süre içinde bir tek kurşun kalem alırken dahi. Bilerek değil bilmeyerek hata yaparsak biz burayı terk ederiz. Halkımıza diyorum gözümüzü gözünüzden kaçırdığımız gün size yalan söylüyoruz demektir. Halkın bir sözü vardır ardamarının kırılması. Daha bizim ardamarımız kırılmadı. Ne aileme ne de milletime ihanet etmem”
denizli-acipayam-belediye-bsk-hulusi-sevkan-ic-ic-5

“ANDIMIZ DA EZANIMIZ DA BİZİM”
“Gerçekten bu insanları ayırmamak gerek. 80 öncesi sağcılar Çanakkale’ye,  solcular Anıtkabir’e gidiyordu. Kardeşim bu işin ayrımı yok. Birbirine kenetlenmiş durumda. Anıtkabir yoksa Çanakkale yok. Çanakkkale yoksa Anıtkabir yok.  Yani  İstiklal Marşımız da  Andımız da, Ezanlarımız da bunlar bizim değerlerimiz.  Yeri gelecek sazımızı vurup türkümüz söyleyeceğiz, yeri gelecek türkümüzü kesip ezanımızı dinleyeceğiz. Üzülüyorum.  Aleyhimde yazdıkları için değil. Neden bizden  ayrı düştüler, ötekileştiler. Bu benden kaynaklanmadı. Diyelim ki benden kaynaklandı. Gelip söyleselerdi. Şundan dolayı ayrıyız. Belkide hata yapmışızdır bilemiyorum.”

“HALKIN ADAYIYIM”
” Geldiğimiz nokta biz belediye başkanlığını yapabileceğiz diye başladık. Yetkimi önce halkımdan istiyorum partim uygun görürse tabiki ben adayım. Halkın yeter artık dediği noktada başbakan 22 kere evime gelse,aday  değilim derim.
Köyleri mahalleleri  gezdiğimde halkın tepkisini biliyorum. Gözünüzün içine bakarak konuşur, benim halkım şuanda böyle. Genel Merkezin Acıpayam’da  anketler yaptırdığını biliyorum.  Anketlere bağlı kalınarak adayların belirlenmesini isterim.

Bizim gönlümüzden geçen anketlere bağlı kalınması. Bence anketlere  bağlı kalınacak, buna güveniyoruz. Ancak önemlyi olan 30 Mart’taki halkın anketine katılmaktır.  Bütün aday adayı arkadaşlarıma samimiyet ve hoşgörü diliyorum. Bu halka kim yalın,katıksız safça yaklaşıyorsa yüce Mevla ona nasip etsin.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı