REKLAMI GEÇ

İÇME SUYUMUZ BOŞA AKIYOR

Son bir haftadır Dokuzkavaklar, Anafartalar mahalleleri başta olmak üzere, kot farkından kent merkezinin altlarına düşen mahallelerde üst üste patlayan içme suyu şebekesinden suyumuz boşa akıp gidiyor. Ne zaman patladığı belli olmayan şebeke, arıza ekiplerinin gelmesine kadar zaten iki veya üç saat boşa akıyor. Ama gece yarısı mı patladı, sabaha karşı mı patladı bilen yok. Tek bildiğim sabahın erken saatlerinde patlak şebekeden akan suyun tonlarca…

/ DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2012 Çarşamba, 14:14

Son bir haftadır Dokuzkavaklar, Anafartalar mahalleleri başta olmak üzere, kot farkından kent merkezinin altlarına düşen mahallelerde üst üste patlayan içme suyu şebekesinden suyumuz boşa akıp gidiyor. Ne zaman patladığı belli olmayan şebeke, arıza ekiplerinin gelmesine kadar zaten iki veya üç saat boşa akıyor. Ama gece yarısı mı patladı, sabaha karşı mı patladı bilen yok. Tek bildiğim sabahın erken saatlerinde patlak şebekeden akan suyun tonlarca olduğu…
Örneğin İmam Hatip Lisesi arkasındaki yolda patlayan bir su borusundan akan su, Zeybek caminin önüne kadar geldiyse, kaç saattir akıyordur, siz tahmin edin.
Konu hakkında mahalle sakinleri ile konuşurken, “Arıza ekiplerine haber verdiniz mi? Su boşa akıp gidiyor. Yazık” dedim
İçlerinde Mahalle muhtarlığı azası olan bir tanıdığım da var. Belediye arıza ekiplerine haber verdiklerini ve ekibin gelmek üzere olduğunu söyledi.
Birkaç mahalleli, su şebekesinin bazı bölümlerinin Ali Marım, bazı bölümlerinin ise Ali Aygören döneminde yenilendiğini, şebekenin 10 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, “10 yılda bir şebeke yenilenecekse, Denizli Belediyesi’nin gelecek 50 yıllık içme suyu projesini bitirdik demesi yalan mı oluyor?” diye sordu.

Haklıydı. Dokuzkavaklar Mahallesi, Anafartalar ve Karşıyaka mahallesindeki içme suyu şebekesi, Ziya Tıkıroğlu’nun kanalizasyonun üzerini kapatması ve yeniden yapılmaya başlanılan alt yapı çalışmalarında Ali Marım döneminde baştan aşağı yenilendi. Ali Aygören döneminde de kısmen eksik kalan yerler tamamlanarak hizmete sunuldu. Hatta mahalleli ana şebekeden evlerine çektikleri içme suyu borularını kendileri alarak, Belediye ekiplerine döşetti.
Muhtar azasının anlattığına göre; Denizli Belediyesi tarafından kent merkezindeki içme suyu şebekesi yenilenince; kent şebekesine verilen suyun basınç bar-ı yükseldi ve tabii ki alt kısımlarda kalan ve bu basıncı karşılamayan Dokuzkavaklar ve Anafartalar gibi mahallelerin şebekeleri, önlem alınmadığı için çökme tehlikesi içine girerek, yenilenmesi şart oldu.
Bayram öncesi baştan aşağı yenilenen Asri Mezarlıktaki su şebekesinin de bu basınçtan dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Gerçi mezarlığın şebekesi çok eski ama yine de aynı gün 5-6 ayrı yerden patlamasının sebebi bu olmalı.
Yine anlatılanlara göre; mahalle muhtarları aylardır süren bu patlak olayının kesin çözüme kavuşturulması için şebekenin yenilenmesi müracaatında bulunmuşlar. Belediye Yetkilileri, şebekenin yenileneceğini, ancak bunun için bedelin olmadığını, kredi konusunda da pürüzlerin ortaya çıktığını söylemişler. Ve şimdi kenar semtler bekliyor.

Bahçe sulamanın yasak olduğu, evlerde araç yıkamanın yasak olduğu yerlerde, insanlarımız içme sularının boşa akmasından üzüntü duyarak, bekliyorlar.
Muhtar azalarının anlattıkları doğrumudur bilmem. Bildiğim tek şey, yetkili yetkisiz bütün mahalle halkının şebeke arızasından şikayet etmesi ve ne zaman yapılacağının bilinmemesi.
Ve durum böyle olunca; alt yapının bozukluğu asfalt başta olmak üzere, üst yapının yapılmasına imkan vermeyişi…

Tüm bunları düşünürken, insanın aklına Ramazan eğlenceleri geliyor.
30 Gün boyunca eğlenceler için su gibi para harcayan (Tahmini 350 bin Lira gitti deniliyor) belediye, içme suyunun mevcut şartlarda akıp gitmesine nasıl razı oluyor anlamıyorum.
Eğer denilenler doğru ve şebeke için para bulunamıyorsa, Ramazan ayı boyunca işlenen sevabın doğruluk derecesini Allah’a havale ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı