REKLAMI GEÇ

MHP’den jeotermal eleştirisi

MHP’den jeotermal eleştirisi

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, zengin jeotermal kaynakların bulunduğu Sarayköy’ün termal sağlık turizm bölgesi mi, yoksa termal enerji bölgesi mi olduğuna karar verilmesini istedi. Yeniçeri, termal kültür turizm bölgesi ilan edilen alanın sıcak su kullanım haklarının elektrik enerjisi üretmek amacıyla bir şirkete verilmesinin garip olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2013 Çarşamba, 13:09

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Sarayköy’ün jeotermal bölgelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün iletişimsizliğinin turizm yatırımcısını endişelendirdiğini ifade etti. Bakanlar Kurulu kararı ile Sarayköy İlçesi’nin jeotermal bölgelerinin Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Yeniçeri, “Sarayköy’ün jeotermal bölgeleri, 2006 yılında hem termal kültür ve turizm koruma ve gelişme bölgesi ilan edilmiş, hem de Denizli 2’nci bölge teşvik kapsamında yer alırken, bu bölgelere yapılacak turizm yatırımları 5’inci bölge teşvik kapsamına alınmıştır. Bu turizmde ileriye gitmek isteyen Denizli için olumlu bir gelişme olmuştur. Gerekli imar çalışmaları tamamlanmış, bölgede 16 bin yatak kapasiteli turizm tesislerinin kurulması öngörülmüştür. Dolayısıyla Denizli’nin termal turizmde önü açılmıştır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MTA’nın iletişimsizliğinin turizm yatırımcısını tedirgin ettiğini dile getiren Yeniçeri, “Ancak tüm bu çalışmalara ve gelişmelere rağmen MTA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir jeotermal saha ihalesi sonucunda tüm Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesini kapsayan alanın sıcak su kullanım hakları elektrik enerjisi üretilmesi amacıyla bir şirketin kullanımına verilmiştir. Kültür ve turizm alanı ilan edilen ve üzerinde ayrıcalıklı turizm yatırım teşvikleri verilen bir bölgede enerji santrali yapılmasının düşünülmesi gariptir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Bölgede sağlık ve turizm yatırımları öncelikli’ demekte, MTA ise enerji santrali ihale etmektedir. Devletin iki kurumu arasındaki bu çelişki, bölgede yatırıma hazırlanan yatırımcıya ve Denizli’ye zarar vermeden çözülmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı