REKLAMI GEÇ

MHP Kongre Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi geçtiğimiz hafta sonu Karahayıt’ta kongresini yaptı. 4 adayın yarıştığı kongrede aslında kimin il başkanlığına seçileceği aylar öncesinden belliydi.  M. Fevzi Yeniçeri, bütün kesimler tarafından fovari gösterildi ve beklenilen gibi de oldu. Mevcut delegenin yüzde 30 oranında oyunu alarak İl Başkanı seçildi. Vatan’a Millet’e hayırlı olsun. Her şeyden önce, çok adaylı bir kongrenin siyasi partilere parti içi demokrasi açısından katkıları çoktur. Bu…

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2012 Çarşamba, 13:19

Milliyetçi Hareket Partisi geçtiğimiz hafta sonu Karahayıt’ta kongresini yaptı. 4 adayın yarıştığı kongrede aslında kimin il başkanlığına seçileceği aylar öncesinden belliydi.  M. Fevzi Yeniçeri, bütün kesimler tarafından fovari gösterildi ve beklenilen gibi de oldu. Mevcut delegenin yüzde 30 oranında oyunu alarak İl Başkanı seçildi. Vatan’a Millet’e hayırlı olsun.

Her şeyden önce, çok adaylı bir kongrenin siyasi partilere parti içi demokrasi açısından katkıları çoktur. Bu kongre de bu açıdan önemliydi. Kimlerin maddi yönden etkili, kimlerin partililer üzerinde etkisinin olduğunu, hangi gurupların ne kadar etkili olduğunu görmüş olduk.

Ama, en büyük etki bence “fısıltı”gazetelerinin haberleriydi. Zira fısıltı gazetelerinde hiç şans verilmeyen Öztürk Taştan neredeyse il başkanlığını alıyordu. “Silme Götürür” denilen M. Fevzi Yeniçeri ise, beklenilen aksine oy aldı. Temel Başbuğ ise, beklenilen performansı göstermesine rağmen, delege üzerinde etkili olamadı. Zafer Kaplan’ı yazmıyorum. Çünkü bilenler biliyor.

Bunların elbette perde gerisindeki olaylara paralel olarak geliştiğini söylemek gerekiyor.

İddia edilenlere göre;  MHP üzerinde büyük etkisi olan ve Denizli bazında insanları bir araya getiren bir gurup, kendilerine verilen sözü yerine getirmemesi üzerine Yeniçeri gurubunu desteklemekten kaçındı ve Temel Başbuğ ekibine destek verdi.

Eğer Temel Başbuğ, son gün beklenilen atağı yapsaydı, kendisini destekleyen gurupla birlikte il başkanlığını göğüsleyebilirdi. Kongrenin kaderini tayin edecek gibi gözüken gurup, son gün itibariyle kararsız duruma düşünce; bu kez üç parça oldu. Ve üçüncü parça Yeniçeri’yi başkanlığa taşıdı.

Burada üzerinde durulması gereken tek olay; Temel Başbuğ’un sıfır delege ile çıktığı  yolda, MHP camiası içersinde daha önceki il, merkez ilçe  yönetimlerinde görev alan, aday olan insanların tekrar seçim sahnesine çıkmaları ile yaptıkları yanlışları devam ettirmeleridir. Oysa, Temel Başbuğ, gerçek manada manevra yapsaydı, dik duruşu yerine; kendisine destek vereceklerini söyleyenlere inansaydı gerilere düşmezdi. Ama O, tam bir Ülkücü duruşu içinde, “Ben yol arkadaşlarımı seçtim. Bu saatten sonra kim gelirse gelsin,  önemi yok” duruşunu sergilemesi kendisini geri plana itti.

Artık, kongre geride kaldı. Bundan sonrasına, M. Fevzi Yeniçeri ve ekibi neler yapacak ona bakmak lazım.

Ama şunu da belirtmek istiyorum. Yeniçerinin listesinin taban listesi olmadığını, partiye hiç uğramamış insanların listede olması, DYP kanadından bazı gelenlerin MHP tabanı tarafından hoş karşılanmadığı da kongrede ortaya çıktı. Yine, nüfusumuzun yüzde 50’si bayandan oluşmasına rağmen, kadroda iki bayanın olması biraz yadırgandı. Demek ki, Denizli MHP camiasında yönetime girecek liyakatta bayan yok gibi gözüküyor.  Dileriz bu açıkları Yeniçeri ve ekibi kapatır.

Bütün olumsuzluklara ve bu tür endişelere rağmen, İl Başkanlığı kazanan M. Fevzi Yeniçeri’ye çok büyük görevler düşüyor. Yüzde 30 oranında oy alan Yeniçeri ve ekibi, geriye kalan yüzde 70’i “ülkücü inançla” kucaklamalıdır. Eğer kucaklamaz, kısa ve dar görüşlü kadrolarla hareket ederse, Yeniçeri de diğerleri gibi bir dönemlik başkan olur.

Yeni yönetime başarılar diliyorum. MHP gibi bir camianın başında olmak onurdur. Allah yardımcıları olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı