REKLAMI GEÇ

OTOPARKLAR SORUNU

Uzun zamandır  trafik ile ilgili yazılar yazıyorum. Gördüğüm aksaklıkları, trafikteki sürücülerimizin keyfi  hareketlerini  yazarak ilimiz trafiğinin aksayan yönlerini dile getiriyorum.  Fakat, okuyucularımdan bana katılan mail ve yorum alırken, ne hikmetse yöneticilerden tek bir eleştiri almıyorum. Bu da, bizim gördüğümüz eksikliklerin veya fazlalıkların yetkililer tarafından görüldüğünü gösterir!. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından otopark sorunu konusunda çalışmalar yapılacağı müjdesini aldık. Başkan Zolan, ilimizin otopark…

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2012 Salı, 16:37

Uzun zamandır  trafik ile ilgili yazılar yazıyorum. Gördüğüm aksaklıkları, trafikteki sürücülerimizin keyfi  hareketlerini  yazarak ilimiz trafiğinin aksayan yönlerini dile getiriyorum.  Fakat, okuyucularımdan bana katılan mail ve yorum alırken, ne hikmetse yöneticilerden tek bir eleştiri almıyorum. Bu da, bizim gördüğümüz eksikliklerin veya fazlalıkların yetkililer tarafından görüldüğünü gösterir!.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından otopark sorunu konusunda çalışmalar yapılacağı müjdesini aldık. Başkan Zolan, ilimizin otopark ihtiyacının giderileceğini söyledi. Ben bu aşamada, otopark meselesi gündemde iken, bana biraz ters gelen bazı olayları burada anlatmak istiyorum. Çünkü çifte standart  kokan bazı olaylar, otoparkçılar ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor.

Öncelikle otoparkların yapılması için kıyıda köşede kalmış  alanlar yerine, şehir merkezindeki tıkanıklığı ve trafik yükünü kaldıracak yerlerin seçilmesinde yarar olduğuna inanıyorum. Çevre mahallelerde zaten  yeterince otopark mevcut. Yeni  yapılanan  mahallelerdeki apartmanlar, siteler zaten otoparklarını yapıyorlar. Ama Çınar, Çaybaşı mh. Saltak Caddesi gibi eski yerleşim merkezlerinde otopark sorunu hat safhadadır.

Yani asıl sorun, şehir merkezlerindedir. Ancak, bizim insanımız otopark meselesini dilline dolamasına rağmen, mesele araçları park etmeye gelince; otoparka girmez ve kaldırıma park eder.
Bayramyeri Otoparkı, Limoncuoğlu Otoparkı ve Eski Sarayköy Caddesi üzerindeki otoparklar boş dururken, önlerindeki kaldırımlar araçlarla doludur. Otopark kültürü olmayınca, ağır müeyyideler yaptırımlar uygulanmadıkça ne kadar otopark yaparsanız yapın, sonuçta yine aynısı olacaktır.

Birde, olayın başka yüzü var. Otoparklarda  Esnaf  Odası  tarafından verilen bir fiyat var. Ve işletmeler vergilerini, SSK primlerini ödeyerek hizmet veriyorlar. Buna mukabil, ücretleri neredeyse iki yıldır aynı seviyede duruyor.
Ama, (Otoparkçıların iddialarına göre) Denizli Belediyesi’ne ait olan otoparklar, cep otoparkları ise hiçbir ihale meselesi olmadan yan kuruluşu Beltaş’a verilerek, istediği fiyatı uyguluyor. Gerçekten Bayramyeri’ndeki otopark, Eski Cezaevi mevkiindeki otopark, Çamlıktaki otopark ve cep otoparkları Beltaş’a ihale edilmeden mi verilmiştir?

Ve Beltaş’ın çalıştırdığı bu otoparklar, otopark ücretlerini nereden almaktadır. Oda kayıtları var mıdır? Beltaş’a  ait bir otoparka araç koydum. Bana 3 TL. karşılığında fiş verdiler. Ama fişte “Tahsilat yerine geçmez” yazıyor. Bu ne manaya geliyor? Benden alınan bedelin karşılığında vergisi, pirimi ödenmiyor mu?

Sayın Başkan, Bunların açıklanması gerekiyor.  İnsanların içlerinde şüphe kalmasın.  Şeffaf bir belediye yönetimi olarak, Otoparklar konusunda da kamuoyu aydınlatılırsa, ne otoparkçılar, ne de vatandaşlar ileri geri konuşmazlar. Biliyorsun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında açılan davaların bir tanesinde otoparkların ihalesinin iptal edilerek, belediye bünyesindeki şirkete devir etmesi var. Benden söylemesi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı