REKLAMI GEÇ

TEŞKİLAT GELİYOR!

İsmi okuyunca hemen başka yönlere çekmeyin. Bu isim ile, son zamanlarda kurulan ve yaptığı haberler ile asırlık gazetelere “Amin” okutan Taraf Gazetesi gibi bir gazetenin hazırlıklarının ilimizde başlatıldığını duyurmak istedim. Geçtiğimiz günlerde, basın camiasının önde gelen isimlerinden olan ve ilimiz basın camiasının kirliliğinden dem vurarak, kabuğuna çekilen; yıllardır Denizli Basınını yakından takip eden bir usta, duayen gazeteci ile bazı eski gazeteciler bir parkımızda buluşmuş…

/ DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2010 Pazar, 16:49

İsmi okuyunca hemen başka yönlere çekmeyin.
Bu isim ile, son zamanlarda kurulan ve yaptığı haberler ile asırlık gazetelere “Amin” okutan Taraf Gazetesi gibi bir gazetenin hazırlıklarının ilimizde başlatıldığını duyurmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde, basın camiasının önde gelen isimlerinden olan ve ilimiz basın camiasının kirliliğinden dem vurarak, kabuğuna çekilen; yıllardır Denizli Basınını yakından takip eden bir usta, duayen gazeteci ile bazı eski gazeteciler bir parkımızda buluşmuş sohbet ediyorlardı.
Ben de aralarına katıldım.

Sohbet o kadar koyulaştı ki; konu döndü dolaştı, ilimizdeki basın ve medya kuruluşlarının habercilik alanında gereken ihtimamı göstermediklerinden, sıradan haberlerin bütün televizyonlarımızda ve gazetelerimizde çeşitli başlıklar altında ama aynı içerikte yayınladığını, okuyucuların aynı kalemden çıkma gibi gözüken bu tür haberler yüzünden mahalli basını takip etmediklerine geldi.

Yılların gazetecileri, eski yıllarda yapılan atlatma haberler, muhabirlerin mesleği öğrenirken verdikleri uzun soluklu mücadeleler gibi artık tozlu sayfalarda kalmış hatıralarını aktardılar. Ve günümüzde gazeteciliğin masa başı gazetecilik haline dönüştüğünü, bunun sonucunda da reklam potansiyeli hayli büyük olan ilimizde reklam alınamayışını tartıştılar.
İşte tam bu aşama, usta gazeteci dediğim yılların gazetecisi; “Arkadaşlar, iki yıldır üzerinde çalıştığım ve kurma aşamasının son demlerine geldiğim yeni gazetemizi yakında okuyucuları ile buluşturacağız. Adı TEŞKİLAT olacak. Hiçbir siyasi bağı olmayan, hiçbir kuruma angaje edilemeyecek, sıradan gündem haberleri kesinlikle yer almayacak, özel haber çalışmaları ile ilimizin sorunlarına, siyasilerin hatalarına ve özellikle fakir fukaranın hakkına el uzatanları deşifre edecek bir gazete peşindeyim.” Dedi.

Şaşırmamıza rağmen, demek ki ilimizde hala bir gazete boşluğunun olduğuna inanmaya başladım. Duayen abi, gazetenin ismi konusunda ise; “Şimdiye kadar sıradan isimleri herkes denedi. Farklı ve şaşırtıcı bir isim olsun istedim. Teşkilat ismi buradan doğdu.
Bir de, gazetede çalışacak olan arkadaşları yenilerden değil, ilimizin tozunu yutmuş, kendi alanında bir çizgi oluşturmuş bütün basın mensuplarını bir araya getirmek istiyorum. Yani, azamı 10 yıl basın kuruluşlarında pişen arkadaşlarımı bünyeme katmak istiyorum. İşte Teşkilat dememin sırrı bu.” Dedi.
Henüz hazırlık aşamasında olan Teşkilat Gazetesi, hemen hemen tamamı renkli ve 16 sayfa olarak tasarlanmış. Ana gazetenin bünyesinde çeşitli isimlerde dergi ve ek sayıları da her gün verilecekmiş.

Şimdiye kadar kurulan gazetelerin aksine, öncelikle matbaası kurulacak olan Teşkilat Gazetesi’nin ilimize uzun soluklu bir mücadele getireceğine inanıyorum. Belki de, mesleklerinde köşeye çekilmiş insanların da aralarına katılması ile, Denizli’de ilkeli ve dürüst ve tarafsız bir gazete ile adından söz ettireceğine inanıyorum.

Tabi ki, görmeden bir şey demek mümkün değil. Bekleyip, göreceğiz.
Bu değerli basın ustalarına şimdiden kolay gelsin diyorum…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı