REKLAMI GEÇ

Üretim 4 kat düşünce toplandılar

Üretim 4 kat düşünce toplandılar

Acıpayam’ın ayakkabıcılıkla ünlü beldesi Yeşilyuva’da ayakkabı sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Günlük 12 bin çift ayakkabı üreten beldede, üretim 3 bine kadar düştü.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2012 Cuma, 16:48

Küçük Sanayi Sitesinde yapılan toplantıya Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Coşkun, Acıpayam Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Polat, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatif Başkanı Yaşar Yayla, ayakkabıcı esnafı ve sektör çalışanları katıldı.

Yeşilyuva Belediye Başkanı Bakırtaş ”Geçmişte Yeşilyuva’da dericilik ve tabakhanelerle bu işe başlanıp, sonradan ayakkabıcılık ile işe devam edildi. Ayakkabıcılık sektörü beldede 1980’li yıllarda zirveye ulaştı. En iyi dönemlerde günlük 12 bin çift ayakkabı üretilmekteyken şimdilerde günlük üretim 3 bin çifte düştü. İyi dönemde bin 700 civarında olan esnaf sayısı da şu anda 200 kişiye düştü, sektörde şu anda bin kişilik bir istihdam var. Üreticilerimiz pazarlama konusunda sıkıntılar yaşıyor” diye konuştu.

Kaymakam Kalkar ise ayakkabıcılık sektörünün durumu hakkında verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, ”Sektörün tekrar canlanması için hep birlikte çalışmalıyız. Bunun için esnafın bir araya gelmesinde çok büyük yarar var. Böylece güç birliği yapılmış olur ve teşviklerden de yararlanılabilir. Ayrıca markalaşmanın ve yeni pazarlar bulmanın önemi de çok büyük. Etkin satış yöntemlerini kullanmak lazım. Örneğin, internetten satışlar ve fuarlara marka olarak ve kaliteli ürünlerle katılmak bu anlamda düşünülebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı