REKLAMI GEÇ

Babadağ’da hayalet mahalle

Babadağ’da hayalet mahalle

Heyelan nedeniyle 408 konutun taşındığı Denizli’nin Babadağ İlçesindeki Gündoğdu Mahallesi, ilçenin ortasında kocaman bin hayalet mahalle görünümünde. Birçok evin yıkılmaya yüz tuttuğu bazı evlerin ise kapı ve pencerelerinin parçalandığı mahalleyi, sokak köpeklerinin mekanı haline geldi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2014 Çarşamba, 16:53

ŞENGÜL BOZ
Babadağ Kaymakamlığı, Japonya ve Türkiye’den dört üniversitenin yaptığı araştırmanın sonucunda her yıl 3 ile 12 santimetre arasında kaydığı tespit edilerek afet bölgesi ilan edilen Gündoğdu Mahallesi’nin taşınmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda, 2012 yılında 408 konut 56 iş yerinin Denizli’nin Üçler Mahallesi’ne yapılan TOKİ konutlarına taşınmasıyla Gündoğdu Mahallesi boşaldı.

BİR TEK O TERK ETMEDİ
Babadağ’ın en kalabalık ve eski yerleşim yerlerinden olan Gündoğdu Mahallesi, virane görünümde. Hayalet mahallenin tek sakini ise Çomar. Denizlihaber.com olarak terk edilen, kapı ve pencereleri kırılmış duvarlarının bir bölümü çökmüş evleri görüntülemek için gittiğimiz Gündoğdu Mahallesi’nde bize, Çomar ile mahalle muhtarı Fikretdin Saygı eşlik etti.

“JEOPARK YAPILACAKTI”
Pamukkale Üniversitesi tarafından mahallenin bir bölümünün jeoloji öğrencilerinin eğitimi için Jeopark yapılması için çalışmaların olduğunu ancak henüz bir gelişmenin olmadığına dikkat çeken Mahalle Muhtarı ve AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Fikretdin Saygı, “Mahalledeki evler boşaltılınca daha çok harap oldu. Çünkü içinde oturulurken vatandaşlar evlerine tadilat yapıyordu. Şimdi o da olmayınca birçok ev çöktü. Hayalet şehir görünümüne büründü. Ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı. İlçenin merkezinde bu görüntü içimizi acıtıyor” dedi.

Yorumlar

EREN20   -  Bağlantı 16 Ocak 2014, 09:55

Yıkılmaya yüz tutmuş mahallenin yıkılarak,yeşillendirilerek park yapılmalı.Kaymakam ve Belediye Başkanı devreye girerek Denizli Belediyesinin yardımı ile bu iş olabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı