REKLAMI GEÇ

“Yüzde 45 ile geldik, oyumuzu attıracağız”

“Yüzde 45 ile geldik, oyumuzu attıracağız”

Denizli’nin Babadağ İlçe Belediye başkanlığına, MHP’den 2009 yerel seçimlerinde yüzde 45 oy ile seçilen Ahmet Yümsek’in hedefi 30 Mart yerel seçimlerinde daha yüksek oy oranı ile yeniden seçilmek. Yümsek, 2009 yılında verdikleri vaatlerin hepsini gerçekleştirdiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2014 Salı, 16:02

ŞENGÜL BOZ

MHP’nin belediye başkan adaylarını açıkladığı ilk 10 ilçe belediye arasında bulunan Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek, beş yıllık dönemde ilk yaptıkları çalışmanın Babadağ’ın çözülmesi gereken sorunlarını belirleyip sınıflandırmak olduğunu açıkladı.

Seçim vaatlerinin tamamını imkanlar doğrultusunda yerine getirdiğini vurgulayan Yüksek, “Burada geçmiş dönemde yapılmayanlar bizim dönemimizde yapıldı. Özellikle yerel yönetimlerin desteği olmadan Babadağ gibi ilçelere yatırım yapmak mümkün değil. Anadolu Öğretmen Lisesi, Spor Salonu, gibi yatırımlara arsa temini sağladık ve teknik destek verdik. Hayırseverlerimizin katkılarıyla bu yatırımları ilçemize kazandırdık. Spor Salonu için her Ankara’ya gittiğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük. Israrlarımız doğrultusunda İlçeye bir Spor Salonu projesini kabul ettirdik. Şimdi de Geriatri merkezi yapılacak. Bunlar yıllar öncesinden Babadağ’a kazandırılması gereken yatırımlardı. Ancak, geçmişte yeterli destek verilmediği için bizim dönemimizde gerçekleştirilmiş oldu. Belediye başkanı olarak belediye adına gurur duyuyoruz. Bu tür yerlerde belediye her şey, gerek halkın gerekse diğer yatırımların gelebileceği işlerde biz öncüyüz” dedi.

“SIRA EKONOMİK VE SOSYAL YATIRIMLARDA”
İkinci beş yılında ise Babadağ’ın ekonomik ve sosyal anlamda canlandırmaya yönelik projeleri hayata geçirmek için ikinci kez belediye başkanlığına talip olduğunu söyleyen Yümsek, “Babadağ’ın ekonomik sosyal anlamda canlandırılması gerekiyor. İkinci beş yılımızda bu anlamda projelerimizi hayata geçireceğiz. İlçemizin en büyük eksikliği eğitim. Babadağ, eğitim yatırımları ile mesafe alacak. Örneğin, üniversitenin bir kolunun imcemize gelmesi için başlattığımız çalışmalar seçimden sonra hızlandırılacak. Bu işi gönül verenlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz Babadağlı işadamlarının desteğini esirgemeyeceğini düşünüyoruz. Mesleki eğitimle ilgili kadınlara erkeklere yönelik eğitim projelerimiz var. KOSGEB ve İŞKUR ile irtibat kurarak onlarla ortak hareket ederek eğitimleri tamamlayacağız. Daha sonra, Babadağ’ın 800 yılılk bir geçmişi var. Bunu yansıtan tarihi, kültürel ve sosyal olaylarını anlatan bir müzeyi ilçemize kazandırmak istiyoruz. Belediye hizmet binamızın karşısındakiÇarşımeydanını, ilçemizin mazisini ve kültürü yansıtacak şekilde yeniden düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun projesini şimdiden hazırlatıyoruz. 30 Mart’tan sonra uygulamaya konulacak” diye konuştu.
denizli-babadag-mhp-adayi-ahmet-yumsek-ic

“GÜNDOĞDU MAHALLESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Heyelan nedeniyle Denizli’ye taşınan Gündoğdu Mahallesi’nin bir kısmının Jeopark bir kısmının ise yeşil alan olarak planlandığını söyleyen Başkan Yümsek, şunları söyledi: Gündoğdu Mahallesi ile ilgili süreçte tıkanıklık yaşıyoruz. İnsanların yıllarda yaşadığı yeri terk etmesi zor. Duygusal bağları var. Ancak zamanla bu duygusal ilişki soğumaya başlayacak. Öyle bir ortam oluştuğunda bizde çalışmalara başlayacağız. Şimdilik projemizi beklemeye aldık. Ayrıca konut sorunumuz var. Babadağ’da binalar eski, ahşap evler. Buralarda hizmet yapmasınız bile fark edilmiyor. Vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmaları ve rahat bir ortamda ikamet etmelerini sağlamak amacıyla konut alanları oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.”

“İNSANLAR KARAMSAR VE ÜMİTSİZ”
Dağlık bir alana sıkışmış kalmış olan Babadağlılar, “Babadağ’a ne yapılabilir ki. Burada yerel yönetimlerinde yapabileceği çok fazla bir şey yok” diyerek karamsarlıklarını dile getirirken, Belediye Başkanı Yümsek, “Biz öyle düşünmüyoruz bu makamlara sorun çözmeye geliyoruz. Vatandaşımız gibi düşünürsek hiç bir şey yapamayız. Kaybedilen şeylerin geri gelmesi kolay değil halkında katkı vermesi gerek. Manevi destek olması gerekiyor” diye konuştu.
Ekonomik sorunlar nedeniyle Babadağ insanının bir çöküntü, mutsuz ve deprasyon içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Yümsek, “Bunu mesleğimiz nedeniyle de biliyoruz. Bu konuda hekim desteği alanda var, kendini hasta olarak kabul etmeyende. Ancak, insanların gözlerinin içine baktığınızda mutsuz olduğunu görebilirsiniz. Biz artık Babadağlıların gözlerinin içinin gülmesini istiyoruz. Gelişen teknolojiye ayak uyduramayan Babadağ dokumacıları fason üretimine başladı. Dokumacılık yapısı bozuldu. Bu da bizim geçmişte yaşattığımız ekonomik, kültürel dengeyi bozdu. Bugün Buldan’ın yaptığını biz yapamadık. Tabiat boşluk kabul etmiyor. Birileri o açığı dolduruyor. Canlandırmak gerekiyor” dedi.

“YAZIN NÜFUSUMUZ İKİ KAT ARTIYOR”
Babadağ’da Yayla turizminin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla çalışmalara ağırlık verileceğini de sözlerine ekleyen Yümsek, Babadağ’ın yayla turizminin Karadeniz ve doğu Anadolu yaylacılığından farklı olduğunu belirtti. Yazın 2 binin üzerinde vatandaşın yaylayara geldiğini söyleyen Yümsek, “Yayla turizmini geliştirmek için arazimiz yok ama, hazine arazileri var. Hizmet sektörünü bilen yatırımcıları bekliyoruz. Babadağ’ın gezilebilecek görülmeye değer doğal ve kültürel değerleri var. Çok yakında Babadağ’a rüzgar santralleri kurulacak. Haziran nisandan sona çalışmalar başlayacak, yolların açılması sonucu dağ ve yayla turizmi biraz daha canlanacaktır” diyerek turizm sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcileri ilçeye davet etti.

“YÜZDE 45’İN ÜZERİNDE OYLA KAZANIRIZ”
Yümsek, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 45 oy oranı ile seçimleri kazandığını vurgulayarak, 30 Mart seçimleri ile ilgili iddialarını şöyle açıkladı:
“Yüzde 45 oranı ile seçildim. Şimdi artırarak seçime kazanacağımızı inanıyoruz. Aday belirlemeyi önce yaptık. Genel merkez tekrar aday yaptı. Bu gücü arkamızda hissederek çalışmalarımızı devam ediyoruz. Biz iddialıyız. Tekrar bu göreve gelmeyi düşünüyoruz. Muhalefette olmamıza rağmen Babadağ’a çok güzel hizmetler kazandırdık. İktidar partisinden olmayan bir belediye başkanının da hizmet üretebileceğinin en güzel örneklerinden biriyiz. Muhalefette olmamıza rağmen bir çok hizmet ettik, imkanları rantabl kullanarak israf etmeden değerlendirdik.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı