REKLAMI GEÇ

‘Vişne şarabının mucidi’ Hatice Altıntaş Kovid-19’dan vefat etti

‘Vişne şarabının mucidi’ Hatice Altıntaş Kovid-19’dan vefat etti

Denizli’nin dünyaca ünlü ve ödüllü şarap markası Küp Şarapları’nın kurucusu (Şapkacı) Hasan Altıntaş’ın eşi Hatice Altıntaş vefat etti. Altıntaş, çocuklarının anlattığı anılarda, ‘vişne şarabının mucidi’ olarak anlatılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2022 Pazar, 12:22

Denizli’nin Bekilli ilçesinde kurulu Küp Şarapları’nın bugünlere gelmesinde, belki de en büyük paylardan birine sahip olan 88 yaşındaki Hatice Altıntaş, yakalandığı kovid hastalığından kurtulamayarak yaşamını yitirdi.

Küp Şarapları’nın kurucusu Şapkacı Hasan lakaplı Hasan Altıntaş’ın eşi, Asım, (Prof.Dr) Yusuf ve Ümmühan (Bağcı) Altıntaş’ın anneleri Hatice Altıntaş’ın ölümü, ilçede üzüntü yarattı.

Hatice Altıntaş, Küp Şaraplarının alametifarikası ‘Mistel Küp Vişne Şarabı’nın mucidi olarak biliniyor. Altıntaş, çocuklarının anılarında; vişne şurubu yapmak isterken yanlışlıkla şaraba dönüşen içeceğin annelerinin elinden nasıl çıktığı anlatılıyordu.

Cenaze programı henüz belli olmayan Altıntaş’ın ölümü sonrası Küp Şarapları’ndan yapılan açıklamada, “Kurucularımızdan Hatice Altıntaş’ı Covid’den dolayı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Acımız büyük” denildi.

Dünyaca ünlü profesörden, ailesi tarafından dünyaca ünlü şarabın bulunuş hikayesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı