REKLAMI GEÇ

Buldan’da termal su sevinci

Buldan’da termal su sevinci

Buldan Karadere’de MTA tarafından yaklaşık 3 aydır sürdürülen sıcak su aramaları çalışmasında sona gelindi. Yerin 1500 metre altından 59 derece sıcak suya ulaşıldı. Su hem termal tesislerde hem de bölgenin ısıtılmasında kullanılacak.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2010 Salı, 17:36

MTA tarafından Buldan’ın Karadere mevkiinde yapılan su arama çalışmalarında termal suya ulaşıldı. 1500 metre yerin altında ulaşılan sıcak su saniyede 9 litre olarak yeryüzüne çıktı. Çıkış sıcaklığı 59 derece olan suyun ileriki günlerde 86 dereceye ulaşması bekleniyor.

Saniyede 1 litre olarak çıkmaya başlayan suyun sıcaklığı 35 derece olarak ölçülürken, çıkan suyun debisi ve sıcaklığı artmaya başladı. Son yapılan ölçümlerde suyun sıcaklığı 59 derece olurken debisi de artarak saniyede 9 litreye ulaştı. 1500 metre derinliğe inilen arama çalışmalarında su sıcaklığının 86 dereceye ulaşması bekleniyor. Ulaşılacak sıcaklığın konut ısınmalarında yeterli olacağını belirten MTA uzmanları “Şu anda çıkan suyun miktarı ile sıcaklık derecesi her geçen gün artıyor. Delme işlemlerinin sonuna geldik. Kuyumuz bize çok umut veriyor. İlerleyen günlerde ısınmaya elverişli derecelere ve debiye ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. Bunun yanında Buldan’ın Derbent Köyü’nde yine MTA tarafından yürütülen sıcak su arama çalışmaları tamamlandı. 734 metrede 31 dereceye ulaşılan sıcak suyun termal su olarak turizm amacıyla kullanılabileceği gibi konut ısınmalarında çıkan suyun yeterli olmadığı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı