REKLAMI GEÇ

BuldanYeşil-Beyaz-Ekolojik Tura hazırlanıyor

BuldanYeşil-Beyaz-Ekolojik Tura hazırlanıyor

Denizli’nin Buldan İlçesi’nin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. 2014 yılında düzenlenmeye başlanacak Yeşil-Beyaz ve Ekolojik Tur güzergahında yer alması planlanan Buldan’da, şimdiden çalışmalar başladı.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2013 Cuma, 14:30

 

Denizli’nin Buldan İlçesi’nin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıtmak ve teşhir etmek amacıyla kurulan Buldan Platformu, çalışmalarına başladı. Şimdiden turizm tur şirketleri ile görüşmelerin yapıldığını belirten Platformun Onursal Başkanı Eczacı Attila Sayıner, Buldan’ın 2014 yılında Yeşil-Beyaz-Ekolojik  Tur güzergahında yer alacağını açıkladı.

denizli-buldan-yesil-beyaz-tur-da-ic-2

Buldan-Güney-Pamukkale-Karahayıt güzergahını kapsayan Yeşil-Beyaz-Ekolojik  Tur hakkında bilgi veren Attila Sayıner, “Bugüne kadar bir çok turizm tur şirketi ile görüştük. Hepsi de sıcak baktılar. 2014’te gerçekleştirilecek olan Yeşil-Beyaz-Ekolojik Tur için Buldan hazır hale getirilecek. Eğer gerçekleştirebilir isek, Denizli’ye gelen turistler Pamukkale’yi görüp ilimizden ayrılmayacak. Buldan’da konaklamaları sağlanacak” dedi.

40 KURUŞA ÇAY–60 KURUŞA KAHVE
Platformun Onursal Başkanı Sayıner, “Aydın veya Alaşehir’den gelecek olan turist kafilesinin ilk durağı ilçe merkezi olacak. Buldan’ın tarihi ve kültürel değerleri gezilecek. Turistler, Ahşap ve cumbalı olan eski Buldan evlerinin saçak ve bacaları, Cumbalı sundurmaları, bacalarda göze çarpan gerdanlıklar ile ayrı bir güzellik ve kültüre sahip olan tarihi evler, 3 bin yıldır azalsa da susmayan tezgah sesleri eşliğinde gezecek. Buldan bezinden yapılmış ürünleri yerinde ve daha ucuza satın alabilecek olan kafileye, ilçe merkezinde 40 kuruşa çay, 60 kuruşa kahve ikram edilerek geziye kısa bir mola iyi gelecektir” dedi.

KOÇAN TEPESİNDEN GÜN BATIMI
Yeşil-Beyaz Tur Güzergahında yer alan 1. derece SİT alanı olan Süleymanlı Yayla Gölü gezisinde katılımcıların, göl ve çevresinde yaşayan 158 çeşit kuş türünü izleme olanağını da bulacağını belirten Sayıner, 3 günlük turu, şöyle özetledi:

denizli-buldan-yesil-beyaz-tur-da-ic

“Göl gezisinin ardından kafile, 650 metre yükseklikte bulunan Koçan Tepesi’nde güneşin batışını izleyerek turun ilk gününü tamamlamış olacak. İkinci gününde ise Tripolis Antik kenti ve Güney’de üzüm bağlarını kapsayan gezi yer alacak. Pamukkale’yi de ziyaret eden olan tur kafilesi, Buldan’a dönerek burada konaklayacak. Turistlerin Buldan’da konaklayacağı otel ve pansiyon çalışmalarının 2014 yılında hazır olacağını düşünüyoruz. Turun 3. gününde ise Denizli’nin çeşitli ilçelerinde bulunan tarihi ve doğa güzelliklerinin görülmesi ile Yeşil-Beyaz tur tamamlanmış olacak.”

Yorumlar

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 21 Haziran 2013, 14:59

80 Lİ YAŞINA MEYDAN OKUYAN,DENİZLİ AŞIĞI,DENİZLİSPORUMUZUN KURUCUSU SAYIN ATİLA SAYINER ABİMİZE BURADAN TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.EMEKLİ BİR TURİZMCİ OLARAK;YILLARDAN BERİ TURİZMCİLİK VE ACENTACILIK YAPAN TÜM ARKADAŞLARIMIZIN YAPAMADIĞI BU ÖRNEK DAVRANIŞI,YILLARDAN BERİ GECELEME SAYISININ ARTIRILMASI HESAPLANAN,GEREK BULDAN,GEREKSE DENİZLİMİZİN VE PAMUKKALEMİZİN TURİZM HAREKETLİLİĞİNE, İVME KAZANDIRMIŞ OLACAKTIR.BU PROJEYE DESTEK VERECEK OLAN SAYIN VALİMİZE,BULDAN BLD.BŞK.NA VE İL KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOK MUAZZAM BİR PROJE,ELLERİNE SAĞLIK ATİLA ABİCİM TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı