REKLAMI GEÇ

2009’da ezber bozdu şimdi başkanlığı istiyor

2009’da ezber bozdu şimdi başkanlığı istiyor

Sosyal demokrat oyların yoğun olduğu Denizli’nin Çal ilçesinde bir önceki yerel seçimde MHP’nin oylarını yüzde 350 artıran Fethi Akcan, az farkla kaybettiği yarışı bu kez kazanmak istediğini söyledi. Akcan, iddiasını da “Seçimi yüzde200 kazandık” sözleriyle dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2013 Çarşamba, 14:35

Yıllarca sosyal demokratların kalesi olarak bilinen Çal ilçesinde MHP, 2014 yerel seçimine iddialı hazırlanıyor. 2009’da seçime girmeyi bile düşünmeyen MHP’yi yarışın içine sokan, oy oranını yüzde 350 artırarak 159’dan 711’e çıkmasında büyük payı bulunan Fethi Akcan, bu kez başkan adayı olarak kendisi seçmenin karşısına çıkacak.

Çal’da MHP’nin belediye başkan adayı olan Akcan, seçim çalışmalarını Denizlihaber.com’a anlattı. Hayli iddialı konuşan Akcan, “Biz kendimizi yüzde 200 kazanmış sayıyoruz. Biz 1 Nisan’ı düşünüyor ve planlıyoruz” dedi.
MHP’li Fethi Akcan’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Denizlihaber: Siz, 2009 yerel seçimlerinde üç arkadaşınızla birlikte yola çıktınız ve sol oyların yüksek olduğu bir ilçede MHP’nin oyunu 159’dan 711’e çıkardınız. Bunu nasıl başardınız?

Fethi Akcan: 2009 seçimlerinde Çal’da MHP beklenmedik oy aldı. Geçtiğimiz yer seçimlerde, Çal’da AKP ve CHP’nin adayları vardı. Yani iki aday vardı. MHP’den aday çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu. Şimdiyekadar çok ciddi aday çıkarılmadı. MHP’nin oyları AKP, DYP veya CHP’ye gidiyordu.

“HALK BİZE İNANDI”
Denizlihaber: 2009 seçimlerine kadar Çal’da MHP neredeyse yok denecek kadar az oy alıyordu. “Siz, biz de varız” dediniz. Bu seçmende nasıl karşılık buldu?

Fethi Akcan: Seçimlerde yoksanız taban belirli alışkanlıklar ediniyor. Belleğinin altına yerleşiyor ve sizi yok sayıyor. Normal seçmenden bahsediyorum, inanmış seçmeni kastetmiyorum. Ve 2009 seçimlerinde bizim de var olmamız gerektiğini düşündük. MHP ilçe Başkanı Ali Çiftçi, BBP’den Mustafa Karaadam ile birlikte oturduk konuştuk. MHP’nin mutlaka aday çıkarması gerektiğini söyledim. 2009 seçimlerinde Hüseyin Süren’i MHP’nin belediye başkanı adayı olarak açıkladık. MHP’nin Çal’da yalnızca 159 oyu vardı. Bizim için Çal’da “159 oyu var, olsa olsa 300, kendileriyle birlikte 350 oy alırlar, 400 oy bile alamaz” diyorlardı. Ancak, biz inandık ve bu imajı insanlara da verdik. İnsanlar buna inandı.
denizli-mhp-cal-belediye-baskan-adiyi-fethi-akcan-ic-1

“PARTİMİZ BİLE BİZE İNANMADI”
Denizlihaber:
MHP, seçime girmeyi düşünmediği ilçede belediye başkanlığını 139 oyla kaybetti. Oy miktarını bu kadar yükseltmeniz rağmen MHP 3. parti oldu. Seçimi kazanmaya bu kadar yaklaşmışken neden kaybettiniz?

Fethi Akcan: Kendi içimizde inanmışlığı tam sağlayamadık. Bundan dolayı da 711 oy alabildik. Kaybetme nedenlerinden birisi de para konusuydu. İnsanların adaydan çok parayı ön palana çıkardığı bir dönemde, paranın yarıştığı bir ortamda, kaygan bir zeminde ve seçmenlerin AK Parti’ye yöneldiği bir dönemde biz 2 bin 600 seçmeni bulunan Çal’da 711 oy aldık. Böyle bir ortamda bile, geçmiş seçimlerde binin üzerinde oyu olan AK Parti’nin oyunu 850’lere düşürdü. Biz ise 159 olan oyumuzu 711’e çıkardık.Bu bizim burada çok güçlü olduğumuzu gösterir. MHP Çal’da bir ilçe merkezi, bir de Denizler kasabasında aday çıkardı, başka yerde aday göstermedi. Buna rağmen Çal Merkez’de MHP kafa kafaya çarpıştı, Denizler Belediyesi’ni ise aldı. Bu bizim güçlü olduğumuzu gösterdi ve 2014 seçimlerine psikolojik olarak hazırlanmamızı sağladı. Seçmenin de hazır olduğunu gösterdi. Biz Çal’da güçlü olduğumuzu gördük, inandık. Bu inançla yola çıktık.

Denizlihaber: Oyların yüzde350 artmasında Fethi Akcan faktörü nedir? Çal’da MHP’nin dinamiğini sizin ateşlediğiniz söyleniyor. Sizce de öyle mi?

Fethi Akcan: Evet, doğru 2009 seçimlerinde benim faktörüm olduğu doğru. Ben Dağmarmara doğumluyum. Ancak 1983 yılından beri Çal’dayım. Çal TEDAŞ’da şeflik dönemim var. O dönemde kimin işi varsa, kimin işi görülmesi gerekiyorsa gördüm. Elektrik faturası yatırmaya gelen yaşlıları gerekirse evlerine kadar götürdüm. Bunu yaparken kendi çıkarım için değil, şirketim adına yaptım. Bu benim görevimdi, yaptım. Samimi bir insan olduğumu düşünüyorum. Ben Yörük çocuğuyum. Çalışmalarımla bu insanların sevgisini kazandığımızı hissediyorum. 2009 yılındakiseçimlerde de bunu gördük. 2009 yılında seçimleri kaybetmemizde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu faktörü de var. Biliyorsunuz 2009 seçimlerinden bir süre önce o kaza meydana geldi. Ben Büyük Birlik Partisi kökenliyim. Ve Muhsin Yazıcıoğlu da benim çok sevdiğim bir liderdir. Seçimlerde son dört gün hiç çalışmadım. Biz önemli bir liderimizi kaybetmiştik. Seçimleri kazansak ne olurdu. MHP’li arkadaşlarımız da böyle düşündü. BBP ile MHP aynı damardan beslenir. Teşkilat olarak bazı fikir ayrılığımız olsa da hiçbir MHP’li Muhsin Yazıcıoğlu’nu, hiçbir BBP’li de rahmetli Alparslan Türkeş’i kötüleyemez. Biz Çal’da BBP ile MHP’yi birleştirdik.
denizli-mhp-cal-belediye-baskan-adiyi-fethi-akcan-ic-3

Denizlihaber: Çal Belediye Başkanlığına aday olmaya nasıl karar verdiniz? Sizi 2009 seçimlerindeki oy oranınızı artırmanız mı cesaretlendirdi?

Fethi Akcan: Benim böyle bir düşüncem yoktu. Biz hep Hüseyin abinin (Hüseyin Sürer) üzerine yoğunlaşmaya başladık. Hüseyin abinin aday olacağını düşünüyordum ve bu onun hakkı idi. Biz 2009 seçimlerinden sonra, düğün, sünnet davetlerine, cenaze evlerine birlikte gitmeye başladık. MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, Mustafa Karadam, Hüseyin Sürer ve ben. Bu insanlarda “bunlar seçimlere hazırlanıyor, 2009 seçimlerinden sonra birlik ve beraberliklerini bırakmadılar” algısı oluşturdu. 2009 seçimlerindeki yenilgi bizleri bütünleştirdi. O seçimi kazansaydık belki de bu kadar bütünleşmeyecektik. gittiğimiz her yerde “hanginiz adaysınız ?” sorusunu soruyorlardı.
Yine bir davet dönüşüydü, Hüseyin abi, “bu saatten sonra adaysın hayırlı olsun” dedi. “Hayır deme şansın yok” dedi. Benimse büyüğümün sözü üstüne söz söyleme hakkım yoktu. Ve aday olmayı kabul ettim. Bir yıldır da Çal Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere çalışıyoruz.

“SENİ VE ÇAL’I İSTİYORUM”
Denizlihaber: Adaylığınızı bir yıl önce ilan ettiniz. Parti genel merkezinin başka ismi açıklamasından endişe etmediniz mi?

Fethi Akcan: MHP İlçe Teşkilatı arkamızda durdu. Seçme yönelik altyapı çalışmalarımıza devam ettik. Ayrıca Denizli Merkez İlçe ve İl Teşkilatı da adaylığımızı onayladı. Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan beni arayıp, “seni ve Çal’ı istiyorum. Çalışmaya devam et” dedi. Adaylığım kesinleşmişti. Süreç böyle başladı. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız da vardı. Onlarla da görüştük, birlikte çalışmaya karar verdik. Böylelikle adaylık sürecim başlamış oldu.

Denizlihaber: Yaklaşık bir yıldan beri seçim için çalıştığınızı söylediniz. Nasıl çalışıyorsunuz, bir strateji belirlediniz mi?

Fethi Akcan: Bir yıldan beri değil, biz 2009 yerel seçimlerden sonra çalışmalarımıza başladık. Bir yıl önce adaylığım kesinleşti ve MHP Çal Belediye Başkanı Adayı olarak çalışıyorum. Davetli, davetsiz bütün düğün, cenazelere katıldık, katılmaya devam ediyoruz. Köy köy, kasaba kasaba gezdik. İnsanlarla birebir görüştük, fikirlerini aldık. Bu ziyaretlerde de çok güzel tepkiler aldık. Tabi eleştiriler de oldu. “Daha çok gençsin” diye eleştiriler de geldi. Ancak yüzde 99’u adaylığımızı desteklediklerini belirtti. MHP’li olmamasına rağmen adaylığımı destekleyen insanlar var. Ben Denizli’de çalışıyorum. Ben her gün saat 19.30’da Çal’da oluyorum. Ve gece geç saatlere kadar çalışmalarım devam ediyor.

“KENDİMİZİ YÜZDE 200 KAZANMIŞ SAYIYORUM”
Denizlihaber: 2009 seçimlerinde MHP’nin Çal’da alacağı oyu mahalle mahalle hesapladığınızı ve ciddi bir çalışma gerçekleştirdiğinizi söylediniz. 2014 seçimlerin de sonuç ne olur sizce ?

Fethi Akcan: Biz 2014 seçimlerini yüzde 200 kazandık sayıyoruz. Ben hep zorlukların insanıyım. Hiçbir zaman kaybetmedim. En kötü şartlarda bile kazandım. Ben zorlukların insanıyım. Benim hayatım zorluklarla geçti, anlatsam ağlarsınız. Ben 1 Nisan’ı bekliyorum. Kazanma-kaybetme tartışmasına bile girmiyorum. Biz seçimleri alacağımıza inanıyoruz. Kazanmanın yüzde 50’si inanmaktır. Ve CHP’li, AKP’li bütün arkadaşlar bizi destekliyor, beni seviyor. Biz bunu görüyoruz.
denizli-mhp-cal-belediye-baskan-adiyi-fethi-akcan-ic

“BENİM SERMAYEM DOSTLARIM”
Denizlihaber: 2009 seçimlerinde kaybetmenize neden olan para faktöründen bahsettiniz. Peki 2014 seçimleri için para sorunu çözebildiniz mi?

Fethi Akcan: Evet birçok yerde bu soru karşıma çıkıyor. “Adaysın ama paran var mı?” diye soruyorlar. İnanın ben hep dost edindim, para edinmedim. Benim sermayem dostlarım. Ayrıca, 2009 yerel seçimlerinden sonra bir seçim fonu oluşturduk. Bu fona dostlarımız her ay bütçesi kadar, ekonomik gücünün elverdiği ölçüde para ayırdı. 70 arkadaşım düzenli olarak her ay bu fona para ayırdı. Şimdi o fonda biriken para bizim seçim bütçemizi oluşturdu.

Denizlihaber: 2014 seçimlerine Denizli Büyükşehir olarak girecek. Belde ve köylerdeki seçmenler, ilçe belediye başkanlığı için de oy kullanacak. Bu Çal’daki oy oranını nasıl değiştirir?

Fethi Akcan: Denizli’nin büyük şehir olması seçim çalışmalarını daha da zorlaştırdı. Çal’ın 17 bin seçmeni varsa bunun yarısını Süller, Akkent ve Hancalar oluşturuyor. Ayrıca Çal’ın 23 köyünden, en az kasaba büyüklüğünde köyleri var. Bu Çal’da dengelerin değişmesine neden olacaktır.

Denizlihaber: Bir aday olarak seçmene vermek istediğiniz mesaj nedir?

Fethi Akcan: Türkiye zor bir dönemden geçiyor. O nedenle bu seçimde isimler değil, vatan ve millet meselesi daha önemli. Bu vatan ve millet için hangi aday hayırlı olacaksa o seçilsin isterim. Bu benim sevmediğim bir isim bile olsa da eğer vatan ve millet için hayırlı olacaksa onun seçilmesini isterim. Ben seçmenlerimden 30 Mart’ta sandık başına gittiklerinde Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu dikkate alarak oylarını kullanmalarını isterim.

Yorumlar

aydoğan kuşçu   -  Bağlantı 13 Kasım 2013, 00:52

sayın şefim sen bu kalbinle herseyin en iyisine ve en güzeline layıksın sen şimdiden benim gönlümde çal belediye baskanısın şimdiden hayırlı olsun Allah utandırmasın

s.polat aydın   -  Bağlantı 29 Ekim 2013, 11:40

çal kazanacak. fethi reis çala yakışacak.

erdem acan   -  Bağlantı 27 Ekim 2013, 01:08

HER ŞEYİN GÖNLÜNCE OLMASI DİLEĞİYLE RABBİM HER DAİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.RABBİM BU YOLDA BİZLERİ MUVAFFAK EYLESİN HER ZAMAN ARKANDAYIZ..

Ramazan HANKULU   -  Bağlantı 25 Ekim 2013, 19:56

Değerli ve çok kıymetli abicim.
Allah sana gönlündeki güzellikleri,hayalindeki ÇAL ı ve DENİZLİ yi görebilen,milli değerlerini ve vazife aşkının bilincinde olan insanların, tek bir hedefte buluştuğu inancın sevince dönüştüğü dostluğun ve kardeşliğin kazanacağı bir seçim dönemi geçirmeni temenni ederim. ALLAH UTANDIRMASIN…

TC YÖRÜK NECATİ   -  Bağlantı 25 Ekim 2013, 19:41

SELAM ALEYKÜM TÜM GÖNÜL DOSTLARIM VE KARDEŞLERİM BİZ YOLA KELLEYİ KOLTUĞA ALDIKTA ÇIKTIK ALLAHIN İZNİYLE ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ PARANIN SATIN ALAMADIĞI TEK ŞEY ŞEREFTİR PARA ALAN ŞEREFSİZLER DÜŞÜNSÜN GARGADAN KORKAN DARI EKMEZ BİZİM ÖZÜMÜZ DE BİRDİR SÖZÜMÜZDE BAZILARI GİBİ ORAMIZ BURAMIZ OYNAMAZ

Yılmaz Kolan   -  Bağlantı 25 Ekim 2013, 17:49

YOLUN AÇIK OLSUN FETHİ KARDEŞİM DUALARIMIZ SENİNLE…

İlyas kovar   -  Bağlantı 24 Ekim 2013, 20:17

Saygıdeğer abicim millet, millete faydalı,yararlı,adam gibi adam görmek istiyorsa oyunu yanlış yerlere kullanmaz inşallah bu işi başaracağına gönülden inanıyoruz şüphemiz yok Allah yardımcın olsun inşallah.

uluçoban   -  Bağlantı 24 Ekim 2013, 20:02

Allah kadim dostumu ve dostlarını çıktıkları yolda muzaffer eylesin..AMİN….

Hüsem KANDEMİR   -  Bağlantı 24 Ekim 2013, 15:42

Değerli can yoldaşım bugüne kadar başladığın hiç bir işi sonuçlandırmadan bırakmadın.İnancım o ki,bu işin başlangıcında olduğu gibi bitişindede bayrak senin elinde olacak.Allah yardımcın olsun

ARİF ARMAĞAN   -  Bağlantı 24 Ekim 2013, 12:04

Seni seviyor ve sonuna kadar destekliyoruz.Başarılı olacağından hiçbir şüphemiz yok.Allah yardımcın olsun.

Erkan ACAN   -  Bağlantı 24 Ekim 2013, 00:52

ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ALLAH BİZLERİ UTANDIRMASIN.SENİN PEŞİNDEN YÜRÜMEK SENLE AYNI SAFTA YER ALMAK BİZİM İÇİN GURUR VE ONURDUR.SEN SADECE GİDİYORUZ DE NEREYE DİYE SORMADAN ARKANDAN GELECEK İNSAN SAYISI DİĞERLERİNİN ALACAĞI OY SAYISI KADAR SEN YÜRÜ BİZ GELİRİZ ALLAH İZİN VERDİĞİ SÜRECE.

Necati TAHAL   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 20:45

Sevgili kardeşim, Zorlu ve meşakketli yolunda başarılar diliyorum.Bu inandığın davada sonuç ne olursa olsun mutlaka sen ve sevenlerin sevdiklerin inandığı düşüncesini, fikrini ve ülküsünü temsil etmen en büyük başarındır. Tabi ki zafer inananların olacaktır, kazanman için gözümüz gönlümüz dualarımız seninle olacaktır.En büyük mutluluğu bilesin ben yaşarım.20 yıl önce hakkında vermiş olduğum kararın doğruluğunu yaşatmış olursun.Şeyh EDEBALİ’nin Osman Gaziye olan nasihatını ezbere bildiğini iyi biliyorum, tekrarla ve hatırla…Sevgilerimle…

süleyman alkan   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 19:37

Saygıdeğer üstadım ALLAH utandırmasın. RABBİM 1 Nisanda makamında”hayırlı olsun” çayı içmeyi bizlere nasip eder inşallah gece gündüz 7-24 arkandayız.

BU İŞ BU SAATTEN SONRA SANA YAKIŞIR.

muhterem karkın   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 16:52

fethi şefim Allah yar ve yardımcın olsun bu yoldu

Yörük _Kızı   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 16:20

Dürüstlük ve Azimli bir şekilde başladığın yolda Başarıyla Sonuçlanacağına İnanıyor ve Sana Sonuna Kadar Destek Veriyoruz ABİCİĞİM… BAŞARILAR

özcan kocagöz   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 16:20

DEĞERLİ CAN DOSTUM
senin bir şeyleri ispatlama gibi amacın olamaz zaten yaptıkların yapacaklarının teminatıdır.Çal da yaptığın kazandırdığın hizmetlerde bu açıkca görüldü…
ASİL TOPRAKLARA senin gibi başkanlar lazım…

Erciyes Hacıalioğlu   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 16:18

Kendine güveni tam, geleneklerine sadık, yeniliklere açık, liderlik vasfına sahip ve dürüst bir insan.
Kendisi halkına hizmet için bölgede yıllarca görev yapmış, halkın içinden gelmiş ve yöre insanının ihtayaçlarını farkında. Kazandığı vakit halkına hizmet edeceğinden eminim. Allah yolunu açık etsin.
Kendisini destekliyoruz.

ümmühan   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 16:09

İnançla çıktığın bu yolda allah utandırmasın feti bey seni seviyor ve destekliyoz

kafittin ünal   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 15:59

sayın abiciğim şüpesiz tartışmasız başkanımızsın allahın izniyle dostlarımız sayesinde parayla seçim alırım ben çalda diyenleri 29 mart ta göreciğiz 7_24 maddi ve manevi sonuna kadar arkandayız sonunda ölümde olacağını bilsek ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK bu yolda başarılar dilerim abi allahım bizi utandırmaz inşallah…

ortaköylü   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 14:16

fethi bey’in ilçemize çok büyük değer katacağını düşünüyorum. şimdiden hayırlı olsun diyorum. bilgi birikimin ve tecrübenle çalı layık olduğu yere getireceğine inancım tamdır. çünkü fethi bey çalda 20 yıl tek şefliği yaptı köy köy kasaba kasaba sokak sokak bu ilçeye hizmet etti. ilçe sınırlarında basmadığın toprak kalmamıştır sanırım. bu hizmetlerine birde belediye başkanı olarak devam edersen inşallah ilçemiz adına büyük kazanım olacaktır. Dualarımız seninle büyük başkan…

Efendi   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 14:15

“Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti’nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz.”

caner   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 14:14

adamda inanmışlık var……belliki …menfaat için değil vatan millet aşkına aday…..helalsana feti akçan…inşallah gönlünce olur ve iyiler kazanır….

YUSUF   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 14:13

İNANDIĞIN YOL İNANDIĞIMIZ YOL ARKANDAYIZ HEP BAŞARILAR…

Erdem Algın   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 14:11

Fethi Akcan gerçekten başkan olmayı hakeden bir insan. Umarım Çal için en iyisi olur. Başkanım seni seviyoruz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 2 21Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 24Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 7 25Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 9 26Az Bulutlu