REKLAMI GEÇ

CHP’li Öztrak’ın ‘veresiye defteri’ iddiasına Denizli valiliğinden yalanlama

CHP’li Öztrak’ın ‘veresiye defteri’ iddiasına Denizli valiliğinden yalanlama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın bugün basın toplantısı sırasında Çal’ın Denizler mahallesiyle ilgili ortaya attığı iddiaya Denizli Valiliği’nden yalanlama geldi. ‘Karantina altındakilerin ihtiyaçları veresiye defterine yazılıyor’ iddiası için Valilik, “Gerçekle örtüşen yanı yok” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2020 Pazartesi, 21:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı basın toplantısında Denizli ile ilgili bir iddia gündeme getirdi. Öztrak, Denizler mahallesinde geçtiğimiz hatfta giriş çıkışının kontrol altına alınması ve iki evin karantinaya alınmasını gündeme getirdi. Öztrak, Denizler’le ilgili bir iddiayı da paylaştı, “Denizler mahallesinde karantina başlatılmış. Burada vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıp sonra ödenmek üzere deftere yazılıyor, kimin defterine; bakkalın defterine. Oysa karantina altındakilerin gideri devlet tarafından karşılanır. Yasa böyle diyor, siz veresiye defterine yazdırıyorsunuz” dedi.

Öztrak’ın bu iddialarına Denizli Valiliğinden yanıt geldi. Valilik’ten yapılan açıklamada, “CHP Parti sözcüsü tarafından bugün yapılan basın açıklamasında; Çal ilçemizin Denizler Mahallesinin karantina altına alındığı ve burada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanırken bedelinin sonradan ödenmek üzere bakkal defterine yazdırıldığı şeklinde iddialara yer verilmiştir” denildi ve iddialara cevap verildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:
“- Öncelikle Denizler Mahallesi için alınmış bir karantina kararı bulunmamaktadır.
– Adı geçen mahallede 02.04.2020 tarihinde Covid-19 test sonucu pozitif çıkan bir vatandaşımızın temas ettiği yakınları (iki ev de toplam 11 kişi) tedbiren evlerinde kontrol altında tutulmaktadır.

– Tedbiren gözlem altında tutulan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları, 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızda olduğu gibi Çal Kaymakamlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanmaktadır.

– Basın açıklamasında iddia edildiği gibi; ihtiyaçların karşıladıktan sonra bedelinin bakkal defterine yazdırılmasının gerçekle örtüşen hiç bir yanı bulunmamaktadır. ”

Yorumlar

Muhammed Mert   -  Bağlantı 7 Nisan 2020, 15:06

Yalan, talan, iftira, Çamur, bu cehape bu milletjn hayrına hic bir şey yapamaz mi

Sevgi   -  Bağlantı 6 Nisan 2020, 22:34

Budamı Gol değil hakim beyyyy

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 28Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 30Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 13 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 14 32Az Bulutlu