REKLAMI GEÇ

DAĞDA MAHSUR KALAN ÇOBAN VE KEÇİLERİ KURTARILDI

DAĞDA MAHSUR KALAN ÇOBAN VE KEÇİLERİ KURTARILDI

Çal’da keçileriyle birlikte kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan çoban Ali Kara, Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı arayarak yardım istedi. Harekete geçen Çal Belediyesi ekipleri Ali Kara ve keçilerini kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2015 Çarşamba, 15:07

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Kar yağışı Çal ilçesinde de etkili oldu. Kar kalınlığı ilçe dışındaki arazide 50 santimetreyi buldu. Selcen Mahallesi’nde çobanlık yapan 51 yaşındaki Ali Kara, mahalleyi 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çökelez Dağı eteklerindeki keçi barınağında mahsur kaldı.

ic

BAŞKAN’A TELEFON
Kendisinin ve keçilerinin yiyeceği biten, bu donduğu için keçilerine su veremeyen Ali Kara, cep telefonuyla Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’a ulaştı.

Çal Belediyesi, araziye grayder ve kepçe göndererek 3 saat boyunca yol açma çalışması yaptı. Yol açılınca keçi çobanı Ali Kara, 130 keçisiyle birlikte kurtarıldı.

ic-2

Ali Kara, Selcen mahallesindeki evinde dinlenmeye çekilirken, Başkan Fethi Akcan, “Ali Kara’nın ve keçilerinin yiyeceği bitmiş. Keçilerin su içtiği kaynakta buzlandığı için onlara su verememiş. Telefonla bana ulaştı ve yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yolu açmayı başardık, çoban ve keçileri kurtuldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 2 21Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 24Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 7 26Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı