REKLAMI GEÇ

Bir mektup yetti fiyatlar arttı

Bir mektup yetti fiyatlar arttı

Denizli Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı başta olmak üzere Milletvekillerine mektup yazarak Mersin Limanı’nda İran’dan getirilen ve ambalajı değiştirilerek serbest bölgelerde “Türk üzümü” diye satılan ürünle sahteciliği dikkat çekmişlerdi. Sorunun çözümlendiğini söyleyen Ayhancı, üzüm fiyatlarının 50 kuruş arttığını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2013 Çarşamba, 13:47

ŞENGÜL BOZ

Geçtiğimiz ay tüm milletvekillerine mektup yazarak Mersin Limanı’ndaki kuru üzümde sahteciliği dikkat çeken Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, çabalarının sonuç verdiğini söyledi.

TARİŞ’İN Çal Ziraat Odası’na gönderdiği, “Üzüm fiyatlarındaki yükseliş karşısında bazı ihracatçıların taahhütlerini yerine getirmek ve piyasadaki fiyatları düşürmek için, serbest bölgelerde transit ticaret yoluyla genellikle İran’dan getirdikleri üzümlerin kutularını değiştirerek veya değiştirmeden Türk üzümü gibi Avrupa’daki müşterilerine sattıkları, buna ilişkin ihracat işlemlerinin Mersin Limanı’nda yapıldığı yönünde duyumlar alınmaktadır. Bu durum, İran üzümüne göre nefaseti daha güzel olan ve yıllardır büyük çabalarla kazanılmış olan Türk üzümü imajına zarar verilmektedir” bildiri üzerine milletvekillerine mektup yazdığını belirten Ayhancı, olaya cumhuriyet savcılığının el koyduğunu belirtti.

ÜZÜM FİYATLARI ARTTI
İhraç kuru üzümün fiyatının Mersin Limanı’nda yaşanan sahtecilik nedeniyle 4.5 liraya gerilediğini belirten Ayhancı, Milletvekillerinin ve Cumhuriyet Savcılığının olaya el koymasının, üreticiye fiyat artışı olarak yansıdığını söyledi.

Fiyatlarda son gün içerisinde 50 kuruş artış yaşandığını belirten Ayhancı, “Mersin Limanı’nda İran Üzümünün ambalajı değiştirilerek Türk üzümü olarak pazarlanması nedeniyle üzüm fiyatları yüzde 60’lara varan düşüş yaşanmıştı. Şu anda 4,5 lira seviyelerine gerilemiş olan fiyatlar, üreticimizde kaygıya neden olmuştur. Rekolte yüksek olduğunda piyasa spekülatörleri fiyatlarda büyük kırımlar yapıyordu. Son 10 günde fiyatlar yeniden arttı. Bu üreticiyi sevindirdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 2 21Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 6 24Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 7 25Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 9 26Az Bulutlu