REKLAMI GEÇ

55 yıl önce ayrıldı ama unutmadı

55 yıl önce ayrıldı ama unutmadı

Çamelili Hayırsever Teslime Madan, 55 yıl önce ayrıldığı Çameli’nin Kirazlıyayla Köyü’ne iki derslikli 414 metrekare, kaloriferli ve 100 bin TL’ye mal olacak olan anaokulu yaptırıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2009 Cuma, 17:39

Anaokulu’nun yapımına ilişkin protokol, İl Özel İdaresi’ndeki Valilik makamında, Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever Teslime Madan tarafından imzalandı. Vali Erkmen, eğitime yapılan yardımın küçüğü büyüğü olmayacağını, eğitim alanına yapılan her türlü yardımın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Kiminin gücü vardır büyük bir okul yaptırır. Kiminin gücü yoktur bir bilgisayar alır. Kiminin de hiç parası yoktur okula uğrar öğretmen arkadaşlarımıza bir merhaba der o bile bir moraldir. Herkes elinden gelen desteği verirse devletin sunduğu imkanlar yanında bu tür destekler çok büyük fayda sağlıyor. Bu yardımlar şükranla, takdirle ifade ediliyor. Biz size ve ailenize çok teşekkür ediyoruz ve ayrıca bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Anaokulunun yapımına ilişkin protokol Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever Teslime Madan tarafından imzalandı.
1954 yılında Çameli Kirazlıyayla Köyü’nden ayrılan, altı yıl Acıpayam’da kaldıktan sonra, Almanya’ya işçi olarak giden ve Almanya’da 20 yıl çalıştıktan sonra 1982 yılında İzmir’e yerleşen Teslime Madan, bir okul yaptırma fikrinin her zaman olduğunu ve ancak bugün bunu hayata geçirebildiklerini söyledi. Madan, annesi Elif Ayşe Bakırtaş adına bir anaokulu yaptırmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı