REKLAMI GEÇ

Kaymakamlık açıkladı: “Şehit ailesine tüm yardımlar yapıldı”

Kaymakamlık açıkladı: “Şehit ailesine tüm yardımlar yapıldı”

Çameli İlçesi’nde 3 yıl önce Şırnak’ta şehit olan piyade er Muhammed Özbek’in ailesinin evlerinde geçen yıl çıkan yangın yüzünden zor durumda olduklarına dair açıklamalarına Çameli Kaymakamlığı yanıt verdi. Kaymakam Serdar Demirhan tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Piyade er Muhammet Özbek’in emaneti olan ailesine devletimiz tarafından gereken bütün yardımlar yapılmış ve yapılmaktadır’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2013 Perşembe, 08:33

Şehit babası Ramazan Özbek, Kirazlıyayla’daki evlerinde geçen yıl çıkan yangında şehit oğullarının 42 bin 500 lira tazminatının yandığı, karaciğerindeki rahatsızlık yüzünden çalışamadığını, ailecek zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım beklediklerini söylemişti. Şehit babasının sözlerinin basında yer alması üzerine Çameli Kaymakamlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Kaymakam Serdar Demirhan tarafından yapılan yazılı açıklamada şehit ailesine bugüne kadar yapılan tüm yardımlar sıralanarak, devlet tarafından gereken tüm yardımların yapıldığı ve destek olunmaya devam edileceği belirtildi.

Çameli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada 29 Mayıs 2010’da Şırnak’ta şehit düşen piyade er Muhammed Özbek’in ailesine tazminat ve yardım olarak toplamda 106 bin 950 lira ödendiği bildirildi. Çocuklarının şehit olmasından 15 gün sonra 9 bin 700 lira harcanarak ailenin evinin tadilatının yapılıp, eşyalarının alındığı, Çameli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 25 bin 700 lira ayni ve nakdi yardım yapıldı. Geçen yıl evlerinde çıkan yangından sonra 1030 lira tutarında ayni ve nakdi yardımda bulunuldu. Sonrasında aileye toplamda 8 bin 500 lira daha yardım yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, ailenin yangın sonra evin tamiratını kredi çekerek yaptırdığı iddiasının bankadan kredi çektiği dönemlerle karşılaştırıldığında tutarsızlık olduğu da vurgulanarak, ‘Bankadan kredi çektiği tarihler arası tutarsız olmakla birlikte yangın sonrasında yapılan incelemede evde sadece yatak, yorgan, halı, kilim ve giysilerin kısmen zarar gördüğü, evin kendisinde badana ve boya haricinde herhangi bir hasar oluşmadığı yangın sonrası vakıf görevlilerinin inceleme, tespit ve olay yeri fotoğraflarından anlaşılmaktadır’ denildi.

Kaymakamlığın açıklamasında şehidin kız kardeşinin işe yerleştirildiği, diğer kardeşinin de iş başvurusunun işleme alındığı, şehidin aynı evde yaşamalarına rağmen resmiyette boşanmış olan babası Ramazan Özbek ve annesi Halime Özbek’in resmi nikahlarının kıyılarak, kaydı olmayan kızları Reyhan Özbek’in nüfus kaydının yapıldığını da vurgulandı.

anons

Açıklamada şehit babasının ve babasının Ziraat Bankası’ndan çektikleri kredilerin geri ödemesinin aylık 750 lira olduğu belirtilerek, ‘Şehit ailesinin söz konusu tazminat, kredi ve yardımları nerede ve ne şekilde kullandığı bilinmemektedir. Aileye ayda 873 lira harp malülü ölüm aylığı verilmektedir. Yangından sonra şehit ailesinin görevlilerimizin azarlaması iddiaları asılsızdır. Olayda yandığı söylenen parayla ilgili bir başvuruları yoktur, bu konuda herhangi bir tutanak ve belge yoktur. Bu itibarla şehit piyade er Muhammed Özbek’in emaneti olan ailesine devletimiz tarafından gereken bütün yardımlar yapılmış ve yapılmaktadır’ ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

rıfat   -  Bağlantı 4 Temmuz 2013, 10:14

işte reklam budur bi insanın canının değeri 106 bin lira.şehit ailesine yapılan yardımı bile reklam yapılıyosa bu memleket bitmiş demektir…rezillikten başka bi şey değil…yazık 106 bin liraya karşılık 20 yaşında bi fidan..bide utanmadan yardımları tek tek sayıyolar yaa..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı