REKLAMI GEÇ

Çardak’ta seçim var

Çardak’ta seçim var

Denizli’nin Çardak İlçesi’nin 13 olan mahalle sayısı 15’e yükseldi. Gemiş ve Söğüt mahalleleri ikiye bölündü. Yeni oluşturulan iki mahallede muhtarlık seçimi yapılacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2014 Çarşamba, 09:39

Denizli’nin Çardak İlçesinde büyükşehirden önce belde olan Gemiş ile köy olan Söğüt mahalleleri ikiye bölünerek iki yeni mahalle daha eklendi. Çardak Belediye Meclisi’nin bu ay toplantısında aldığı karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oy birliğiyle geçti.

MAHALLELER BÖLÜNDÜ
Kararla, Gemiş Mahallesi; Gemişli ve Gemiş Pınarı, Söğüt Mahallesi de Söğütlü ve Söğütözümahalleleri olarak ikiye ayrıldı. Böylelikle Çardak’ın mahalle sayısı 13’ten 15’e yükseldi. Çartak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, bu mahallelerin zaten var olduğunu, büyükşehirden sonra karışıklığın önüne geçilmesi için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

SEÇİM YAPILACAK
Çardak’ta yeni oluşturulan iki mahallede muhtarlık seçimi heyecanı yaşanacak. Gemişli ve Söğütlü mahallelerinin sadece isimleri değiştirilirken, yeni kurulan Gemiş Pınarı ve Söğütözü mahalleleri için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurularak seçim takvimi oluşturulması istenecek ve bu mahallelerde muhtarlık seçimi yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı