REKLAMI GEÇ

“İlçe belediyeleri Büyükşehir’in Şubesi değildir”

“İlçe belediyeleri Büyükşehir’in Şubesi değildir”

Başbakan RecepTayyip Erdoğan’ın Çivril gezisinde halka “Büyükşehir ile ters düşmeyin” mesajını değerlendiren Çivril CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan “İlçe belediyeleri büyükşehir belediyesinin şubesi değildir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2013 Pazartesi, 15:49

Hafta sonunu Denizli’de geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tavas, Acıpayam ve Çivril İlçeleri’ni ziyaret ederek halka seslendi. Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Erdoğan’ın, “Büyükşehir belediyesi ile ters düşmeyin” mesajını değerlendiren CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, ilçe ve büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluklarının Büyükşehir yasası ile belirlendiğini belirtti.

“İLÇE BELEDİYELERİ, BÜYÜKŞEHİRİN ŞUBESİ DEĞİLDİR”
Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev ve yetkilerinin yasa ile belirlendiğini vurgulayarak, “Gelecekte herhangi bir ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasındaki diyalog ve işbirliği tamamen yasaların çizdiği sınır içerisinde olabilir. Büyükşehir Yasası, büyükşehir ile ilçe belediyelerinin yetki, görev ve sorumluluklarını belirlemiştir. Ve her şey bu çerçevede gelişir. İlçe belediyeleri, büyükşehir belediyelerinin şubesi değildir” dedi.

anons

AKP’Lİ BAŞKANLAR SORUMLU
Başbakan Erdoğan, Çivril’in imar durumunu eleştiren sözlerine de vurgu yapan Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, “ 1/1’lik ve 1/5 binlik planların, binaların yüksekliği ve kat sayılarının eşit olacağı ile ilgisi yoktur. Kaldı ki Türkiye’nin hiçbir şehrinde binalar aynı yükseklikte ve katta değildir. İstanbul 28 yıldan beri Büyükşehir. İstanbul’da binaların yükseklikleri eşit mi? İstanbul’da bazı binalar50 katlı bazıları ise tek katlı gecekondu. Denizli’de bina kat sayıları eşit mi?” diye sordu.
Çivril Belediye Başkanı yaptığı 1995 yılında, Türkiye’de sadece Çivril’de bina kat sayılarının 4 kat ile sınırlandırıldığını da hatırlatan Aslan, şunları söyledi:
“ 1995 yılında Çivril bütün binaları 4 katlı olacak şekilde imar planı yaptık. Ancak bu karar, 1999 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kaybettikten sonra, AKP’li belediye başkanları tarafından, bazı bölgeler de 4, bazı bölgelerde 3 bazı bölgelerde ise 2 kata dönüştürüldü. Türkiye’de ilk defa Çivril bunu başarmıştı. Ancak AKP’li belediye başkanları 4 katlı olarak düzenlenen imar planını yeniden eski haline dönüştürdü. Ayrıca, bunun Büyükşehir Yasası ile ilgisi de yok. Öyle olsaydı 28 yıldan beri Büyükşehir olan İstanbul’da bir yerde 50 bir yerde 2 bir yerde de gecekondu olmazdı.”

Yorumlar

Ayhan Ahmet EKİZ   -  Bağlantı 1 Ekim 2013, 22:38

Hakkı Aslan Başkanım yanlış anlamış.. Başbakan o sözü , AKP li belediyeler için söylemiş olabilirmi. Büyükşehiri CHP alırsa , ters düşmeyin diye. Hakkı başkan biraz büyük düşünsün , veya büyük düşünenin peşine düşsün….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı