REKLAMI GEÇ

Elma güzelleri boy gösterdi

Elma güzelleri boy gösterdi

Denizli’nin Çivril ilçesinde düzenlenen 19. Elma Tarım ve Kültür Festivali, Elma Güzeli, Elmalı Pasta ve En İyi Elma Üreticisi Yarışmalarıyla sona erdi. Festivale ise CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ın at üzerindeki şovu damga vurdu.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2013 Pazartesi, 11:34

ŞENGÜL BOZ 
İstanbul Cihangir’de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin bir gecede griye boyanmasının ardından birçok kentte yapılan merdiven boyama eylemine Çivril Belediyesi de katıldı. Festival hazırlıkları çerçevesinde gökkuşağı renklerine boyanan belediye hizmet binasının merdivenlerinde başlayan festival, 3 gün devam etti.

ELMA FESTİVALİN’DE TARIM YOKTU
Uluslararası 19. Elma Tarım ve Kültür Festivali tam bir panayır havasında geçti. Festival meydanında açılan stantlarda Çivril Belediyesi ve Ziraat Odası’nın standından başka tarım ile ilgili standın bulunmaması eleştirildi.

Türkiye’nin elma, şeftali ve ayçiçeği piyasasını belirleyen Çivril’de ilçe tarımın festivalde yer almamasını bir eksiklik olarak gören vatandaşlar, “Festival’de tarımın dışında her şeyi görmek mümkün. Burada Tarım İlçe Müdürlüğü stant açmalıydı. Çivril’in elmasından eriğine, şeftalisinden kızılcığına kadar üretilen tüm meyve çeşitlerimiz misafirlerimize tanıtılmalıydı. Çünkü Çivril, yetiştirdiği meyve çeşitliliği ile Türkiye’nin en zengin ilçesidir. Bunu anlatmamız gerekir” diyerek düşüncelerini aktardılar.
denizli-civril-elma-festivali-ic-1

BAŞKANIN AT ÜZERİNDEKİ ŞOVU
Elma Festivali’nde gelenekselleşen Cirit gösterisi, bu yıl da izleyenleri heyecanlı dakikalar yaşattı. Uşak Gökçedal Atlı Cirit Kulübü’nün sporcuları 6. kez festivalde yer aldı. Bay-bayan cirit takımının at üzerindeki gösterisi izleyenleri büyülerken, Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ın at üzerindeki şovu ise alkış aldı.

Dakikalarca at üzerinde vakit geçiren başkan Aslan, bizlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Temmuz 2003 yılında at üzerinde yaşadığı kazayı hatırlattı.

GELENEK BOZULMADI ELMA GÜZELİ SEÇİLDİ
Elma festivalinin gelenekselleşen bir başka etkinliği ise en iyi elma yetiştirici, elma güzeli ve elmalı pasta yarışması idi.
denizli-civril-elma-festivali-ic

Festivalin son günü gerçekleştirilen yarışmalarda 14 güzelin yerel kıyafetlerle çıktığı podyumda, Yasemin Yıldırım Çivril’in en güzel kızı seçilirken, Özge Döndüoğlu ikinci, Yasemin Atan ise üçüncü güzel seçildi.

ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Çivril’in En İyi Elma Üreticisi yarışmasında ise Yasin Aydın, Sıtkı Demir ile Ziya Sarı ilk üç sırayı paylaşırken, elmalı pasta yarışmasında ise Ayşegül Ballı birinci, Fatma Bulut ikinci, Duygu Beyaz üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceğe girenlere Başkan İbrahim Hakkı Aslan, birer çeyrek altın ile ödüllendirdi.
anons

BİR YILIN YORGUNLUĞUNU ATTILAR
Uluslararası Halk danslarının gösterisi ile coşan Çivrilliler, Orhan Ölmez, Elif Avcı, Hamiyet ve Efe’nin konserlerinde yorgunluk attılar. Ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarla mücadele eden Çivril halkının isteği doğrultusunda belirlenen sanatçıların getirildiği festival etkinlikleri çerçevesinde halk konserleri düzenlendi. Hareketli şarkıları eşlik eden Çivril halkı, unutulmaz üç gün yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı