REKLAMI GEÇ

Çivril’de festival coşkusu

Çivril’de festival coşkusu

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 19. Elma, Tarım ve Kültür Festivali açılışı, İstanbul’da başlayan merdiven boyama protestosuna destek amaçlı gökkuşağı renklerine boyanan belediye hizmet binasının merdivenlerinde yapıldı. Kortej yürüyüşü ile devam eden Elma Festivali’nin 1. günü etkinlikleri,gece halk oyunları gösterisi ve Orhan Ölmez konseri ile sona erdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2013 Cumartesi, 14:14

Çivril’de 19. Uluslar arası Elma Tarım ve Kültür Festivali coşkusu yaşanıyor. Yeni renkleriyle barışı ve dostluğu simgeleyen Çivril Belediye merdivenleri önünden başlayan korteje, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ic-2

Festivale dost belediyelerimizden ekipler önemli destekler verdi. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan Eko Shov Ritim Grubu muhteşem bir ritm gösterisi yaptı.
Arkasından İzmir Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Halk Oyunları ekibi gösteri sunarken Çivril Belediyesi ekibi de oyunlarını sergiledi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”
Festival açılış konuşmasında Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, 4 yıllık sürede ilçede gerçekleştirmeye çalıştıkları hizmetlerini anlattığı konuşmasında, verdiği sözleri tutmanın gururunu yaşadığını belirtti.
Aslan, “4 yıl önce festival yaparken her yerin kazılmış olmasının soğuk terlerinden bu güne bitmiş altyapı ve 850.000 metrekare yapılmış yolun mutluluğunu yaşıyorum. Yolu asfaltlanmamış tek bir ev kalmayacak sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyorum” dedi.

KENT KÜLTÜRÜ VE BÜTÜNŞEHİR KONULU PANEL YAPILDI
Yüksek mimar Ahmet Yoldaş’ın sunumuyla yapılan panelde şehirleşme ve kent kültürü konusunda bilgi ve düşüncelerini aktaran Yoldaş, bütünşehir olgusu hakkında da görüşlerini sundu. Panele katılımın düşük olması da gözlerden kaçmadı.

ÇİVRİL, AKDAĞ VE IŞIKLI TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ
Bu yıl fotoğraf sanatçıları Tayyar Karabulut, Velittin Kalınkara, Ümit Özgür ve Zeki Akakça’nın katılımıyla gerçekleşen karma sergi Kent Konseyi Kültür Merkezi’nde açıldı. Birbirinden güzel fotoğraflarla Çivril’in doğası gözler önüne serildi. İzlemek isteyenler için bu sergi 23 Nisan parkında iki gün daha açık kalacaktır.
Açılış ve akşam programında sahne alan ve unutulmaz performans sergileyen Azerbaycan Halk Dansları ekibinin gösterisi ise, iki halkın kardeşlik mesajıyla doluydu. Azerbaycan kültüründen yansımalar sunan ekip ilçemizden büyük alkış aldı.

ic

Yine akşam programında Sandıklı Yarenler grubu ile kılıç-kalkan oyunu da seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.
Akşam programında ise Orhan Ölmez konseri ile eğlence doruğa çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı