REKLAMI GEÇ

2 bin genç Çanakkale’ye gidiyor

2 bin genç Çanakkale’ye gidiyor

Denizli Belediyesi, Genç Denizli Projesi kapsamında 2000 lise ve dengi okul öğrencisini Çanakkale’ye götürecek.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2013 Perşembe, 14:32

Denizli Belediyesi Genç Denizli Projesi kapsamında 2 bin lise ve dengi öğrenciyi Çanakkale’ye götürüyor. Lise ve dengi okul öğrencilerinden 2000 öğrenci, kurayla belirlendi.

Her otobüste, öğrencilerin 2 öğretmeni, 1 belediye görevlisi ve 1 de tur yetkilisi yer alıyor. Öğrenciler, rehber eşliğinde 2 gün sürecek bu geziyle hayatları boyunca unutamayacakları, gelecekte çocuklarına büyük bir gururla anlatacakları özel anıları olacak.

Yeni eğitim yılının ilk Çanakkale ziyaretine, Nevzat Erten Anadolu Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Denizli Ticaret Meslek Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi, Kayıhan 75. Yıl Çok Programlı Lise, Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi ve Anafartalar Anadolu Lisesi’nden 450 öğrenci 9 otobüsle yola çıktı.

Lise ve dengi okul öğrencileri, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Behramkale Köyü’ne gidecek. Burada, her otobüste bir rehber eşliğinde antik kent gezilecek. Gezinin ilk günü Çanakkale’de otellerde kalınacak.

Gezinin 2. günü ise Genç Denizli üyeleri, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı’nı, Aynalı Çarşı’yı ve müzeyi gezecek. Ardından feribotla Gelibolu’ya geçerek burada bir devrin kapanıp bir devrin başlamasına yol açan kahraman askerlerimizin yiğitçe çarpıştığı savaş cephelerini ve şehitlikleri gezecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı