REKLAMI GEÇ

Bakan Bayraktar Denizli’de park ve cami temeli attı

Bakan Bayraktar Denizli’de park ve cami temeli attı

Denizli’de çeşitli temaslarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, park ve cami temeli attı. Bakan Bayraktar, Ege Bölgesi’nin en büyük parkının olacağı açıklanan 6 dönümlük Ak Vadi Parkı ile yine Ege Bölgesi’nin en büyük cami ve külliyesinin olacağı belirtilen Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2012 Pazartesi, 18:09

Bakan Erdoğan Bayraktar, ilk olarak Aktepe Mahallesi’ndeki Ak Vadi Parkı’nın temel atma törenine katıldı. Temel atma törenine Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda davetli katıldı.

Temeli atılan parkın olduğu yerin yakın zamana kadar çarpık kentleşmenin, gecekondulaşmanın yoğun yaşandığı bölge olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, “Kentsel dönüşümün önemini bu bölgede görüyoruz. Hükümet, kentsel dönüşüm seferberliği başlattı. TOKİ, 10 yılda 560 bin konut yaparken, özel sektörde 4 milyon 500 bin konut üretti. TOKİ, Denizli’de de 3 bin konut yaptı. Rant oluşturmakla suçlandık, suçlanıyoruz. Bunu iddia etmek hainliktir. Ak Parti prim yapmasın diye bu iddialar gündeme geliyor. Tüm dünya bize parmak ısırıyor, taktir ediyor. Kentsel dönüşüm de vatandaşın rızası olmadan uygulanmayacak. TOKİ, halkın parasıyla halka hizmet veriyor. Gece gündüz, gururlanmadan, kibirlenmeden çalışacağız. Halka asla tepeden bakmayacağız. Halka tepeden bakmak bizim kitabımızda yazmaz” dedi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, 600 dönümlük Ak Vadi Parkı’nın Ege Bölgesi’nin en büyük parkı olacağını, parkın içinde spor komplekslerinin de yer alacağını söyledi. Parkı, belediye ile TOKİ’nin birlikte yapacağını söyleyen Zolan, “Ak Vadi Parkı ile Denizli daha da güzelleşecek. Ak Vadi Parkı ve çevresi, kentin en önemli yaşam merkezlerinden biri olacak. Parkın yapımı için TOKİ 17 milyon TL harcayacak” diye konuştu.

Bakan Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’nin sınırında yapılacak olan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar, 4 bin 500 kişilik, toplam 6 bin metrekarelik alana sahip olacak olan cami ve külliyesinin hayırlı olmasını diledi. Cami ve külliyeyi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliye Yaptırma Derneği’nin üstlendiği belirtilirken, projenin 7 milyon TL’ye molalacağı öğrenildi. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, “Cami, dinimizin sembolüdür. Cami yaptırmak herkese nasip olmaz. Emeği geçenleri ve geçecekleri şimdiden kutluyorum, Allah razı olsun. Bizdeki bu din ve iman kuvveti olduğu sürece kimse bizden çakıl taşı alamaz, büyümemizi engelleyemez” dedi.

Yorumlar

demir   -  Bağlantı 20 Kasım 2012, 17:03

Yapılan işleri niye yapıldı diye değil yapılmayanları bunlarda yapılmalı diye söylemeli.Öyle yorum yapıyorlar ki bunlar niye yapıldı der gibi.Eğri oturun doğru konuşun Denizliye geçmişte hiç yatırım yapmayanları eleştireceğinize niye yatırım yapıyor diye şimdikileri eleştiriyorsunuz.

zafer   -  Bağlantı 20 Kasım 2012, 16:16

Köhnemiş stadın yerine modern stad ne zaman yapılacak?

Denizlili   -  Bağlantı 20 Kasım 2012, 10:18

Ege’nin en büyük okulunu veya hastanesini yapsaydınız daha makbüle geçerdi.

Levent Yılmaz   -  Bağlantı 20 Kasım 2012, 09:02

Sayın bakan, 17 milyon TL’yi bu parka yatırım yapacağınıza, şehrin içindeki kütüphaneyi yenileseniz nasıl olurdu?

ender   -  Bağlantı 19 Kasım 2012, 22:48

Bu büyük camide namaz kılanlar Türkiye deki 100 üzerindeki Nato üssünü kapatabileceklermi, Emperyalizm ve sömürüye dur diyebileceklermi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı